marți, 21 mai 2019

Guardians of the Galaxy (2014)

Gen: SF, Actiune, Aventura

Distributie: Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Dave Bautista

Regizor: James Gunn [a mai regizat: Guardians of the Galaxy Vol. 2(2017), Movie 43(2013), Super(2010), Slither(2006)]

Buget: 170.000.000 $
Incasari: 774.176.600 $

Filmul a obtinut 52 de premii, printre care:
- Best Actor (Chris Pratt), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2015
- Best Director (James Gunn), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2015
- Best Make-Up, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2015
- Best Comic-to-Film Motion Picture, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2015
- Excellence in Production Design Award, Art Directors Guild, 2015

Nota Gealapa: 8.10
Metascore: 76/100

Un grup de criminali intergalactici, trebuie sa lucreze impreuna pentru a impiedica planurile unui razboinic fanatic de a epura universul.

Am vazut acest timp la momentul aparitiei fara sa fiu atent la detalii, asa ca am decis sa il revad acum, intelegand pe deplin rolul lui in puzzleul care a devenit universul Marvel si cu ocazia asta sa ii fac si o mica recenzie. Sunt personaje care la momentul aparitiei filmului au ramas cumva in aer, dar ulterior s-au dovedit a fi foarte importante, dar judecand doar personajele cheie din acest film, pot spune ca au fost dezvoltate asa cum trebuie si au fost destul de usor de indragit. Din punct de vedere tehnic, filmul arata excelent, folosindu-se cum trebuie d eun buget pe masura unei productii Marvel. Scenariul este si el foarte bun, chiar daca mai sunt si dialoguri de umplutura, dar in cea mai mare parte are sens si este si foarte amuzant.

Dupa standardele anului 2014, distributia ar fi putut parea un all-star din ce a mai ramas nedistribuit in celelalte filme ale studioului, dar intre timp acesti actori au devenit ei insisi nume de prima mana. Este o echipa care s-a legat bine si a avut chimie, fiecare dintre ei oferind prestatii bunicele; nu demne de premii, dar suficient de naturale pentru a fi agreabili si pentru a nu strica o poveste foarte buna. Nu pot sa scot in evidenta pe cineva care s-a remarcat in mod deosebit, dar intreaga distributie a functionat bine in aceasta formula.

Guardians of the Galaxy  este cu siguranta unul dintre cele mai bune filme cu super-eroi si unul dintre cele mai atipice ale genului. Are doze optime de seriozitate si umor, chiar si un nucleu sensibil si personaje de care ajungi sa iti pese. Nu pot sa descriu cam cat de distractiv este acest film, dar pot sa spun ca nici nu am simtit cand au trecut cele doua ore. Daca cineva a trait in jungla pana azi si nu l-a vazut, trebuie sa o faca neaparat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!