luni, 6 mai 2019

Adrift (2018)

Gen: Drama, Romantic, Aventura

Distributie: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas, Elizabeth Hawthorne, Grace Palmer

Regizor: Baltasar Kormákur [a mai regizat: The Oath(2016), Everest(2015), The Missionary(2013), 2 Guns(2013), The Deep(2012)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 52.045.012 $

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 56/100

Povestea reala de supravietuire a unui cuplu, ai carui parteneri s-au cunoscut din intamplare, iar apoi calatoria lor ii conduce mai intai catre dragoste, iar apoi in aventura vietii lor, infruntand unul din cele mai catastrofice uragane inregistrate vreodata.

Cand prezinti filmul ca o poveste de supravietuire strici cumva de la inceput parte din deznodamant, dezvaluind o parte importanta a finalului. Mai ramane doar curiozitatea despre drumul pana la respectivul final. De cealalta parte, orice film de acest gen devine mult mai interesant cand este vorba de o poveste bazata pe fapte reale. Acum, din punct de vedere tehnic filmul nu este spectaculos, dar este corect si lucrurile fara sens sunt destul de putine. Dublul plan temporal in care ne este prezentata povestea este o alegere indoielnica din punctul meu de vedere. nu aduce nici un plus filmului, dar din fericire nici nu strica prea mult. Multe puncte bonus a primit acest film din partea mea pentru o rasturnare de situatie care pe mine m-a luat prin surprindere si acre aduce plus-valoare intregii povesti.

Distributia nu este una spectaculoasa, dar cei doi protagonisti au facut o treaba decenta. Shailene Woodley nu este neaparat printre preferatele mele, dar nici nu mi-a displacut in acest rol. Prestatia ei a fost una destul de solida, chiar daca superficiala pe alocuri si a avut o chimie buna cu Sam Claflin, partenerul ei din acest film si el cu o interpretare destul de naturala. Actorii care au dat viata celorlalte personaje au avut un timp de ecran infim, astfel incat prestatiile lor nu sunt foarte relevante.

Este un film destul de bun, dar i-a lipsit ceva ca sa ma convinga pana la capat. Poate daca povestea ar fi fost cursiva si nu pe doua planuri temporale, poate daca ritmul ar fi fost mai alert, sau daca ar fi existat niste efecte vizuale interesante. Nu stiu exact ce ii lipseste acestui film ca sa fie cu adevarat bun, dar eu unul nu vi-l recomand. Exista povesti de supravietuire mai impresionante si mult mai bine puse in scena.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!