marți, 7 mai 2019

The Ritual (2017)

Gen: Horror

Distributie: Rafe Spall, Arsher Ali, Robert James-Collier, Sam Troughton, Paul Reid

Regizor: David Bruckner [a mai regizat: Southbound(2015), V/H/S(2012), The Signal(2007)]

Incasari: 1.569.665 $

Premii:
- Best Effects, British Independent Film Awards, 2017
- Best Creature FX, Fangoria Chainsaw Awards, 2019
- Best Horror Streaming/Direct Release, iHorror Awards, 2018
- Best Actor (Rafe Spall), Sitges-Catalonian International Film Festival, 2017

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 57/100

Un grup de prieteni din facultate se reunesc pentru o frumetie in padure, dar acolo intalnesc o prezenta amenintatoare care ii urmareste.

Fimele Netflix ne-au obisnuit cu originalitatea lor, dar de aceasta data acest capitol cam are de suferit. Sunt prea multe filme cu prieteni care merg in paduri pline de monstri. Recunosc insa ca de aceasta data originlitatea este data de aspectul monstrului si de originea lui, dar i afara de cateva detalii grafice impresionante, povestea sufera grav la capitolul sens. Exista cateva scene destul de sinistre, dar nu cu adevarat infricosatoare, dar in mare povestea se desfasoara dupa toate stereotipurile tipice in astfel de film.

Distributia nu este una impresionanta, dar este una destul de  experimentata pentru un film horror. Rafe Spall, protagonistul filmului, are o prestatie bunicica si credibila, atat cat poate fi de credibil un om care este alergat prin padure de un zeu viking. Chiar daca in rolurile secundare nu avem nume foarte cunoscute si acesti actori au avut interpretari decente si au lucrat bine impreuna, asa ca problemele filmului nu vin de aici.

Cred ca in materie de filme horror Netflix va aborda toate povestile din folclorul tuturor tarilor, ceea ce s-ar puta sa insemne cateva filme foarte originale si interesante. Sfarsitul acestui film ofera raspunsuri, dar lasa si destule intrebari in aer, obligandu-te sa iti tragi propriile concluzii. Cred ca acest film este mai degraba un thriller psihologic, decat un horror clasic, desi exista un personaj negativ vizibil, cu intentii clare, dar metoda pe care o foloseste pentru a terifia este una foarte personala. Cu bune si cu rele, cred ca acest film este destul de agreabil si cred ca merita o vizionare, mai ales ca este destul de usor de suportat chiar si de cei mai slabi de inger.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!