duminică, 26 mai 2019

Gaga: Five Foot Two (2017)

Gen: Documentar

Distributie: Sandra Amador, Michael Bearden, Tony Bennett, BloodPop, Barbara Bush

Regizor: Chris Moukarbel [a mai regizat: Wig(2019), Banksy Does New York(2014), Mee at the Zoo(2012)]

Premii:
- Platinum Award - Documentary, Hermes Creative Awards, 2018
- Best Music Documentary, MTV Movie + TV Awards, 2018
- Best Music Film, NME Awards, 2018
- People's Voice - Online Film & Video: Music, The Webby Awards, 2018
- People's Voice - Film & Video: Best Editing, The Webby Awards, 2018

Nota Gealapa: 7.15
Metascore: 63/100

Acest documentar ne ingaduie sa fim in spatele scenei alaturi de provocatoarea Lady gaga in timp ce lucreaza la un album nou si indraznet si se pregateste pentru showul ei de la Super Bowl.

Nici nu stiu cum m-a lucrat psihologic acest film de m-a emotionat atat de mult in anumite momente. Nu sunt fan Lady Gaga, ba chiar mi se pare foarte falsa si aroganta uneori, dar au existat momente in acest film in care am vazut-o sincera, naturala si vulnerabila. Ca si pont pot sa va spun ca daca o sa fiti curiosi de acest film o sa aveti ocazia sa o vedeti si goala, dar acest aspect nu mi-a influentat nota. Bineinteles ca profita de ocazie sa isi verse unele frustrari, dar per total pot spune ca este un film sensibil, nu neaparat biografic, care a reusit cel putin pentru mine sa o umanizeze putin pe artista.

Intreg filmul este un monolog. Singurele pareri exprimate sunt ale artistei, iar celelalte persoane care mai apar au doar dialoguri cu ea si nu exprima pareri proprii. M-as bucura ca adevarata Lady Gaga sa fie cea prezentata in acest film, dar cred ca realitatea nu este chiar asa. Chiar daca nu o simpatizati deloc, tot aveti de ce sa vedeti acest film, pentru ca o sa aveti ocazia sa o vedeti plangand in repetate randuri.

Desi Gaga reuseste performanta sa vorbeasca desprea ea vreme de doua ore, nu aflam insa foarte multe lucruri. In afara de faptul ca a avut o trauma in copilarie si un accident la sold acum vreo patru ani, nu am aflat mai nimic. Talentata stiam ca este, iar acest lucru nu cred ca poate fi contestat de cineva. Oricat de umana doreste sa para si reuseste in unele momente, nu a putut sa isi ascunda narcisismul in totalitate si cred ca iti trebuie o doza de narcisism ca sa fii un megastar international.  Filmul asta nu m-a facut sa o apreciez mai mult sau sa imi displaca mai tare, dar m-a facut sa cred ca este o persoana mai plictisitoare decat m-as fi asteptat, iar asta cred ca este chiar mai rau.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!