luni, 20 mai 2019

How to Train Your Dragon (2010)

Gen: Animatie, Aventura, Fantastic

Distributie: Jay Baruchel, Gerard Butler, Christopher Mintz-Plasse, Craig Ferguson, America Ferrera

Regizor: Dean DeBlois [a mai regizat: How to Train Your Dragon: The Hidden World(2019), How to Train Your Dragon 2(2014), Go Quiet(2010), Sigur Rós: Heima(2007), Lilo & Stitch(2002)]

Buget: 165.000.000 $
Incasari: 494.878.759 $

Filmul a castigat 25 de premii, printre care:
- Lumiere Award - Best 3D Feature - Animated, 3D Creative Arts Awards, 2011
- Lumiere Award - Best Stereography - Animated, 3D Creative Arts Awards, 2011
- EDA Female Focus Award - Best Animated Female (America Ferrera), Alliance of Women Film Journalists, 2011
- Best Animated Feature, Annie Awards, 2011
- Best Animated Effects, Annie Awards, 2011

Nota Gealapa: 8.40
Metascore: 74/100

Un tanar viking neajutorat care viseaza sa vaneze dragoni, devine prietenul neasteptat chiar al unui dragon si afla ca aceste creaturi sunt cu totul altfel decat credea.

Asa da. Era si timpul sa gasesc niste desene animate originale, iar acest film are originalitate din belsug. Are dialoguri savuroase, glume bune si personaje usor de indragit. Bugetul nu este la fel de mare ca cel de la Tangled  de exemplu, dar este unul generos care a permis folosirea unor animatii foarte bune din punct de vede calitativ. E greu cand tebuie sa creezi un personaj iesit din comun de la zero, dar animatorii de aici au facut o treaba foarte buna. Este o poveste frumoasa, palpitanta surprinzatoare, amuzanta si sensibila.

Nici distributia nu e tocmai rea. sunt destule nume importante care s-au reunit pentru acest proiect. Gerard Butler, Jay Baruchel sau Jonah Hill sunt cativa dintre actorii ale caror voci le puteti auzi, dar cu greu le puteti identifica. Alt lucru nici nu avem ce judeca in cazul unui film de animatie. Vocile trebuie sa se potriveasca cu personajele, astfel incat sa nu poti auzi actorul din spate si cam atat, iar lucrul asta se intampla in acest film

Am avzut trailerul in urma cu ceva vreme si m-am temut ca acesta sa nu contina toate scenele bune din film, doar pentru a fi atragator, iar apoi produsul finit sa ma dezamageasca, dar va asigur ca cele mai bune scene nu sunt in trailer. Nu este genul de film care sa te las epe ganduri o vreme dupa ce il vezi, dar nici nu cred ca acesta a fost scopul. Este doar extrem de agreabil de la inceput pana la final, m-a facut s arad de cateva ori si chiar sa empatzez cu personajele in momentele lor de cumpana. Copilul din mine a fost foarte bucuros tim de o ora si jumatate. pre putin dupa parerea mea. A fost atat de bun, incat mi s-a parut prea scurt.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!