miercuri, 8 mai 2019

Bird Box (2018)

Gen: Thriller, Drama, SF

Distributie: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich, Sarah Paulson, Jacki Weaver

Regizor: Susanne Bier [a mai regizat: Serena(2014), A Second Chance(2014), Love Is All You Need(2012), In a Better World(2010), Things We Lost in the Fire(2007)]

Premii:
- Location Manager of the Year - Independent Feature Film, California on location Awards, 2018
- Location Team of the Year - Independent Feature Film, California on Location Awards, 2018
- Best Streaming Premiere Film, Fangoria Chainsaw Awards, 2019

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 51/100

La cinci ani dupa ce o forta de rau augur impinge cea mai mare parte a societatii catre suicid, o mama si cei doi copii ai ei fac o cursa disperata incercand sa supravietuiasca.

Acest film a creat foarte multa valva la momentul aparitiei si a primit destul de multe comentarii negative. Nu inteleg de ce a fost primit in acest fel, pentru ca nu a fost asa de rau. In primul rand ar trebui apreciat pentru originalitate si pentru felul in care arata din punct de vedere tehnic. Cinematografia si efectele existente sunt la inaltime. Dupa aceea, intr-adevar, povestea are destule momente in care logica nu se mai aplica si sunt multe lucruri care raman neexplicate. Per total insa, cred ca este un film bunicel, palpitant si cu suspans din plin.

Distributia este una menita sa placa unei mase mari de oameni. In rolul principal o avem pe Sandra Bullock, care a razbit de-a lungul carierei exclusiv pentru abilitatile ei actoricesti, pentru ca nu o poti acuza ca primeste roluri pentru frumusetea ei. Chiar daca nu mai este neaparat la apogeul carierei, ea ofera in continuare interpretari constant solide si asa se intampla si aic, unde prestatia ei este constant buna si atat de credibila cat i-a permis scenariul. Pe langa ea mai avem nume destinate si unei categorii de public mai nisate, cum ar fi John Malkovich, care desi este apreciat in general, nu este chiar pe gustul tuturor.

Cea mai frecventa critica primita de film din cate am observat, este absenta raspunsurilor de la final care sa clarifice intreaga poveste. Daca ne gandim insa, ca itreg filmul se desfasoara din perspectiva personajului principal, aceasta lipsa de raspunsuri are cumva sens, pentru ca la final stim cat ar sti si o persoana aflata in situatia respectiva. Filmul nu este un clasic, dar cred ca merita vazut si ar mai trebui apreciat pentru un lucru care nu tine neaparat de el: sutele de memeuri amuzante care au aparut dupa acesta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!