vineri, 24 mai 2019

The Magic Pill (2017)

Gen: Documentar

Distributie: Pete Evans, Nora Gedgaudas, Lierre Keith, Robert Tate

Regizor: Robert Tate [a mai regizat: Eleven Minutes(2008), Neptune's Rocking Horse(1997)]

Premii:
- Indigenous - People of Passion (POP) International Film Festival, 2018
- Best Documentary - People of Passion (POP) International Film Festival, 2018

Nota Gealapa: 7.35

Oamenii din întreaga lume luptă împotriva bolilor printr-o schimbare de paradigmă în ceea ce privește consumul de alimente. Iar această simplă schimbare - îmbogățind grăsimea ca principalul nostru combustibil - se arată promitatoare în îmbunătățirea sănătății oamenilor, a animalelor și a planetei.

Este un documentar cu un titlu inselator, pentru ca filmul atinge mult mai putin decat v-ati astepta subiectul medicamentelor. Ce incearca producatorii sa ne arate este cat de mult ne-am indepartat de la un mod sanatos de a manca si cum ne afecteaza acest lucru sanatatea. Cu totii stim efectele unei diete sanatoase, dar nu cred ca stim toti ce presupune o astfel de dieta. Pe mine acest film m-a convins, mai ales ca am tinut o vreme o dieta asemanatoare si am resimtit parte din efectele benefice mentionate aici, iar daca voi mai avea vreodata vointa necesara o sa repet experienta.

Filmul ne prezinta o mana de oameni care si-au insusit sarcina practic imposibila de a infrunta un sistem invincibil si alti cativa oameni care au ales sa ii creada "convertindu-se" la acest stil de viata, cu rezultate uimitoare. Nu stiu daca mancarea este modul rezolvarii tuturor problemelor, asa cum se insinueaza in film, dar cu siguranta sunt atinse cateva puncte de vedere interesante si prezentate unele dovezi incontestabile.

Bineinteles ca aceasta lupta presupune infruntarea unei industrii de miliarde de dolari, ceea ce ii transforma pe cei care o poarta in niste aezi pe care nu ii asculta mia nimeni, care devin foarte usor niste paria impotriva carora se duce o adevarata campanie de discreditare cu scopul de a fi redusi la tacere. Am vazut cateva filmulete pe Youtube care incercau sa "dea in vileag" acest film, dar majoritatea sunt facute de vegani slabi de inger, lucru curios, mai ales ca veganismul nici macar nu este prezentat intr-o lumina proasta in acest film. Practic, acest film propune ca mod de viata dieta ketogenica. Urmariti filmul si alegeti singuri daca este pentru voi sau nu.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!