sâmbătă, 25 mai 2019

Take Your Pills (2018)

Gen: Documentar

Distributie: Eben Britton, Dr. Wendy Brown, Anjan Chatterjee

Regizor: Alison Klayman [a mai regizat: The Brink(2019), 11/8/16(2017), Op-Docs: Brown's 'Rape List, 'Revisited(2014), Ai Weiwei: Never Sorry(2012)]

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 54/100

Fiecare epocă primește medicamentul pe care-l merită. În America de astăzi, unde competiția este neîncetată, de la școală la forța de muncă și toată lumea dorește performanță, Adderall și alți stimulatori care se pot lua pe reteta, sunt drogurile care definesc această generație.

Am sentimente amestecate despre acest film. Pe de-o parte ne prezinta o situatie de care mai mult sau mai putin toti eram constienti, dar poate nu ii cunosteam neaparat amploarea, dar pe de alta parte, in loc sa ma sperie si sa ma faca sa ma indepartez de pastile, in cea mai mare parte a timpului ma gandeam de unde fac rost in Romania de Adderall. Mult mai mult timp este acordat efectelor pozitive pe termen scurt ale acestor medicamente, decat consecintelor negative pe care le are asupra organismului.

Ne sunt prezentate foarte mutle marturii, de la oameni de tate varstele si din multe domenii de activitate, de la simpli studenti pana la vedete de prim rang din lumea sportului si chiar unul din doctorii care a facut unul din aceste medicamente. Astfel, filmul capata credibilitate si te face mai atent decat daca ti-ar fi povestit despre asta o voce impersonala pe fundal. Nu toate marturiile insa sunt convingatoare, unele incadrandu-se in nota generala a filmului si facand mai degraba propaganda acestor produse.

Desi este editat destul de bine, filmul mai are o problema majora: este foarte repetitiv. Aceeasi idee este pronuntata de nenumarate ori. Imi inchipui ca oamenii care sufera de ADHD, parte importanta a filmului, au avut o misiune dificila incercand sa il urmareasca. Cred ca multi oameni care mimeaza aceasta boala si o folosesc ca si scuza pentru a avea acces la aceste medicamente se vor simti ofensati si vor lua foarte personal acest film. Cred ca se putea aborda subiectul mai ingrijit si concluzia este ca nu simt nici un imbold in a recomanda acest film.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!