vineri, 10 mai 2019

Renegade (2004)

Titlu original: Blueberry

Gen: Aventura, Western

Distributie: Vincent Cassel, Michael Madsen, Juliette Lewis, Temuera Morrison, Ernest Borgnine

Regizor: Jan Kounen [a mai regizat: Vape Wave(2016), The Players(2012), Coco Chanel & Igor Stravinski(2009), 8(2008), 99 francs(2007)]

Buget: 36.100.000 €
Incasari: 6.482.919 $

Premii:
- Grand Prize of European Fantasy Film in Silver - Special Mention, Sweden Fantastic Film Festival, 2004

Nota Gealapa: 5.65

In 1870, dupa un conflict brutal cu un criminal, Mike Blueberry devine serif in Arizona unde reuseste sa mentina pacea intre albi si indieni, dar un aflux de vanatori de comori care cauta aur indian ameninta tinutul sau cu violenta.

Acest film ar fi putut fi un western mediocru de toata frumusetea si a si fost pentru o mica perioada de timp, dar la un moment dat s-a transformat total si a devenit pre misic si ezoteric, cu efecte vizuale ieftine si indoielnice, devenind in a doua lui jumatate un adevarat supliciu. In plus, este mult prea lung pentru o intriga atat de banala si lipsita de originalitate. Banuiesc ca asta este riscul cand un western este produs de tari care nu au avut nici o legatura cu fenomenul. Este ca si cum Hollywoodul ar incerca sa faca un film a carui actiune se desfasoara in Romania comunista. E posibil sa iasa ceva spectaculos, dar sansele sunt mai degraba sa nu se intample asta.

S-a incercat compensarea acestui aspect prin cooptarea in distributie a unor actori care in mod normal ar fi tocmai buni pentru un asemenea film. Vincent Cassel, Michael madsen sau Ernest Borgnine sunt extrem de credibili in pielea personajelor din acele vremuri dar de aceasta data scenariul nu i-a ajutat deloc si nici chimia dintre ei nu a fost prea buna, astfel ca si interpretarile lor au fost doar o completare a fiascoului. Nu pot numi nici macar un singur actor care sa fi avut o prestatie macar decenta in acest film.

Ritmul este mult prea lent pentru un western si daca acest film ar rula la Sunwaves ar crea panica in masa. Trebuie sa ai o anumita stare ca sa sustii ca acest film a avut sens pentru tine. Daca va asumati riscul de a vedea, lasati orice asteptare pe care o aveti in alta camera si poate, doar poate nu vi se va parea un esec total. Eu unul nu am cum sa recomand asa ceva. Daca sunteti fani inraiti ai genului, mai bine urmariti un clasic cu John Wayne, deoarece Renegade este posibil sa va produca o stare de rau.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!