marți, 14 mai 2019

Derailed (2005)

Gen: Thriller, Drama

Distributie: Clive Owen, Jennifer Aniston, Vincent Cassel, Addison Timlin, Melissa George

Regizor: Mikael Håfström [a mai regizat: Escape Plan(2013), The Rite(2011), Shanghai(2010), 1408(2007), Drowning Ghost(2004)]

Buget: 22.000.000 $
Incasari: 57.479.076 $

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 40/100

Doi oameni casatoriti si de succes care au o aventura sunt santajati de un criminal violent si trebuie sa intoarca situatia in favoarea lor pentru a-si salva familiile.

Imi e greu sa scriu despre acest film pentru ca nu are nici defecte majore, nici lucruri iesit din comun cu care sa impresioneze. Este un film solid, coerent, dar parca ii lipseste o sclipire care sa il faca memorabil. Scenariul este bun si rasturnarile de situatie au sens si uneori te iau chiar prin surprindere, dar de cele mai multe ori  sunt prea logice si asta face filmul putin previzibil. De fapt, uneori am avut senzatia ca ma it la un film compus dic scene adunate de la alte filme, pentru ca eerau segmente care se regasesc si in alte productii, dar nu cred ca se pune problema de imprumutat idei ci doar de unele poteci bine batatorite de scenaristii din Hollywood.

Distributia este si logica si surprinzatoare in acelasi timp. In primul rand, Clive Owen este victima perfecta. Il ajuta si fata, pentru ca mereu are mina aia de victima sigura. Jennifer Aniston are si ea un rol surprinzator, pentru ca nu am prea vazut-o in pielea unor astfel de personaje. Vincent Cassel, personajul negativ din acest film, are si el o prestatie decenta, fara sa ma dea pe spate insa. De fapt, nu cred ca am vazut vreodata vreo reprezentatie a lui care sa ma impresioneze cu adevarat. Per total, prestatiile artistice nu sunte demne de premii, dar sunt solide, ca si intregul film de altfel.

Exista si cateva scene siropoase si stereotipe, dar din fericire sunt putine. Este un film palpitant, cu unele scene foarte credibile, care reuseste sa te faca sa empatizezi cu personajul principal. Il strica putin finalul prea Hollywoodian, dar daca alegeti sa il vedeti fara sa va asteptati sa aveti in fata un film care sa revolutioneze industria, s-ar putea sa il gasiti foarte agreabil. Pe mine m-a tinut atent pana la final, asa ca sunt de parere ca merita vazut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!