joi, 9 mai 2019

Fyre (2019)

Gen: Documentar

Distributie: Billy McFarland, Jason Bell, Gabrielle Bluestone, Shiyuan Deng, Ja Rule

Regizor: Chris Smith [a mai regizat: Jim & Andy: The Great Beyond (2017), Collapse(2009), The Pool(2007), The Yes Men(2003), Home Movie(2001)]

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 75/100

O privire exclusiva in spatele scenei infamului festival de muzica Fyre.

Filmul asta nu abordeaza vreun subiect de interes mondial, sau unul pe care daca nu il cunosti nu iti poti trai viata in liniste, dar este al naibii de interesant si amuzant chiar. Este un subiect actual, care chiar daca nu are un impact major asupra lumii, invatamintele de aici te pot face mai atent in viata de zi cu zi la tot felul de scamatorii financiare moderne, la care nimeni nu este imun. Fiindu-mi un subiect total necunoscut, pentru mine a fost la fel de palpitant ca un film artistic.

In asa zisa distributie ii avem pe toti cei implicati in acest eveniment grandios care nu a mai avut loc niciodata si chiar daca nu putem vorbi despre prestatii artistice in adevaratul sens al cuvantului, puterea de a minti cu nonsalanta si de a convinge pe de-o parte si naivitatea extrema a altora pe de alta parte, constituie in sine un sepctacol demn de urmarit. O alta concluzie trista pe care o putem trage din actiunile protagonistilor este aceea ca oamenii nu se schimba.

Evenimentul la care se face referire in film a avut loc, sau mai bine zis nu a avut loc, in 207, cand mii de copii de bani gata au pus botul la cateva poze frumoase de pe instagram si cateva clipuri promotionale bine facute, platind bilete exorbitante pentru ce trebuia sa fie cel mai exclusivist festival de muzica. Poate nu este un lucru neaparat rau si ar trebui sa existe un festival fals in fiecare an. Lectia din acest film pe care vi-l recomand cu toata increderea, ar fi ca atunci cand ceva pare prea frumos ca sa fie adevarat, probabil nici nu este.


2 comentarii:

NetFlash.ro la indemana ta!