duminică, 19 mai 2019

Tangled (2010)

Gen: Animatie, Comedie, Familie

Distributie: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy, Ron Perlman, M.C. Gainey

Regizor: Nathan Greno [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 260.000.000 $
Incasari: 591.794.936 $

Filmul a obtinut 10 premii, printre care:
- Best 3D Scene of the Year, 3D Creative Arts Awards, 2011
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2011
- Best Song from/used from a Motion Picture, Awards Circuit Community Awards, 2010
- Original Song, Gold Derby Awards, 2011
- Best Song Written Specifically for a Motion Picture or for Television, Grammy Awards, 2012

Nota Gealapa: 8.20
Metascore: 71/100

Rapuzel, printesa cu par magic, si-a petrecut inreaga viata inchisa intr-un turn, dar a cum ca un hot a descoperit-o din greseala, este pe cale sa descopere lumea si sa afle cine este cu adevarat.

Filmul abordeaza o poveste clasica, deci nu poate fi vorba de originalitate, dar cu un scenariu foarte bine scris si cu un buget obscen la dispozitie, reuseste sa fie un film excelent. Dialogurile sunt savuroase si pline de umor, animatiile sunt de cea mai buna calitate si nici cantecele nu sunt tocmai rele, desi de ele m-as fi putut lipsi. Sunt suficiente glume pentru adulti incat sa nu fie un supliciu sa vezi acest film impreuna cu copiii si este o alegere excelenta pentru o seara de film in familie.

Distributia nu este una care sa te dea pe spate din punct de vedere al numelor, dar ne aflam in situatia fericita in care acest aspect nu conteaza. Filmul este suficient de bine facut incat sa nu fie nevoie de nume mari care sa ii dea credibilitate. Mandy Moore si Ron Perlman sunt cele mai sonore dintre acestea si sunt mai mult decat suficiente. Atat ei, cat si colegii lor au facut o treaba foarte buna si nu au stricat bunatate de scenariu.

Tangled are cam de toate. Este palpitant, amuzant, are un ritm bun, suna bine, arata bine si este si emotionant in unele momente. Este un film pentru toate varstele si este foarte posibil sa va umezeasca ochii, daca sunteti mai slabi de inger. Poate parea ciudat la prima vedere pentru un om in toata firea sa se uite la un desen animat, dar cred ca nu e rau sa ne permitem sa mai fim copii din cand in cand, asa ca va recomand cu incredere acest film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!