vineri, 24 mai 2019

Amanda Knox (2016)

Gen: Documentar, Crima

Distributie: Amanda Knox, Meredith Kercher, Raffaele Sollecito, Giuliano Mignini, Nick Pisa

Regizor: Rod Blackhurst [a mai regizat: Here Alone(2016), Fair Fight: The Fray(2009)]

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 78/100

Studenta americana Amanda Knox este condamnata in 2007 si in cele din urma achitata, pentru moartea altei studente din Italia.

Cazurile de crima starnsesc intotdeauna interes, mai ales cand sunt neclare si faptasul nu este evident. Principala calitate a acestui film este impartialitatea. Prezinta marturii din toate taberele implicate, dar si pareri din exterior. Partea mai putin placuta pentru mine este ca nu ofera o concluzie clara asupra vinovatiei persoanei care este subiectul documentarului. Iti prezinta toate probele si marturiile si te lasa pe tine sa crezi ce doresti. Pentru unele persoane s-ar putea ca acest aspect sa fie chiar unul atragator al filmului si sa nu il considere un minus.

Filmul ne prezinta marturii de la Amanda Knox insasi, de la familia ei, de la iubitul ei, de la jurnalisti, de la politistul care s-a ocupat de ancheta, de la avocati, prectic de la toti cei care au fost implicati sau au fost afectati de acest caz. Chiar daca filmul m-a facut sa imi schimb parerea de vreo doua ori despre vinovatia Amandei Knox prin probele prezentate, lucrul care m-a facut mereu sa am dubii a fost chiar marturia ei care mi s-a parut destul de falsa. Apoi, am vazut o reprezentatie foarte proasta si din partea politiei italiene.

Cazul prezentat este genul acela de caz care tinde sa creeze doua tabere adverse extrem de radicale. Este greu sa gasesti oameni cu pareri neutre, cumpatate si impaciuitoare. Filmul este editat foarte bine si faptele sunt prezentate astfel incat sa creeze din nou parte din tensiunea cazului si sa te tina in suspans. Desi este relativ recenta, eu nu stiam despre aceasta intamplare si nu stiu cati dintre voi sun familiari cu aceste evenimente, asa ca acest film este o oportunitate buna de a afla lucruri chiar despre vulnerabilitatea noastra ca oameni, daca comunici cu cine nu trebuie sau se intampla sa fii la locul nepotrivit, in momentul nepotrivit. De asemenea, va puteti testa abilitatile de detectiv sau judecator, asa ca eu recomand acest film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!