marți, 30 aprilie 2019

Bad Times at the El Royale (2018)

Gen: Mister, Thriller

Distributie: Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson, Jon Hamm, Chris Hemsworth

Regizor: Drew Goddard [a mai regizat: The Cabin in the Woods(2011)]

Buget: 32.000.000 $
Incasari: 31.882.724 $

Premii:
- Best Use of Music in a Film, San Diego Film Critics Society Awards, 2018

Nota Gealapa: 7
Metascore: 60/100

1969, cativa straini, cei mai multi cu secrete de ascuns, se intalnesc intamplator la El Royale, un hotel aproape in ruina si cu un trecut intunecat de la lacul Tahoe. Pe parcursul unei nopti, toti isi vor arata adevarata fata, inainte  sa se aleaga praful de tot.

Filmul incepe ca o comedie usurica, dar se transforma repede intr-un haos controlat in care apar elemente noi pana aproape de final, care il fac sa fie aproape epic. Este brutal cand nu te astepti si sunt destule scene care te iau prin surprindere. Fara sa fie ticsit de efecte, sau sa fie foarte dinamic, filmul reuseste sa iti capteze atentia, sa iti starneasca curiozitatea si sa iti ofere suspans in permanenta. Da, are si destule minusuri, dar eu l-am gasit distractiv, amuzant si palpitant.

Distributia este si ea foarte buna si la fel de neasteptata ca scenariul pe alocuri. Chris Hemsworth, Jeff Bridges si Jon Hamm in acelasi film este pe cat de atragator pe atat de surprinzator. Nu sunt interpretarile cele mai de seama ale acestor actori uriasi, dar au prestatii solide, credibile si functioneaza destul de bine impreuna. nici partea feminina a distributiei nu a fost mai prejos, atat Dakota Johnson, cat si Cynthia Erivo, oferin interpretari bunicele si ridicandu-se la inaltimea partenerilor de platou.

E drept ca cea mai interesanta parte a filmului este concentrata in primele doua zeci de mnute, iar apoi urmeaza o scadere in intensitate, dar nivelul ramane unul bun pana la final, cu destule scene bune si in partea a doua. Ca in multe alte cazuri, impresia pe care v-o va lasa acest film este direct proportionala cu nivelul asteptarilor pe care vi-l setati. daca acesta este corect, atunci aveti toate sansele sa il indragiti. Eu il recomand ca fiind un film distractiv si palpitant.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!