duminică, 21 aprilie 2019

Bright (2017)

Gen: Fantastic, Actiune, Crima

Distributie: Will Smith, Joel Edgerton, Noomi Rapace, Edgar Ramírez, Lucy Fry

Regizor: David Ayer [a mai regizat: Suicide Squad(2016), Fury(2014), Sabotage(2014), End of Watch(2012), Street Kings(2008)]

Buget: 90.000.000 $

Premii: 
- Location Team of the Year - Features, California on Location Awards, 2017

Nota Gealapa: 6.45
Metascore: 29/100

Un politist trebuie sa faca echipa cu un Orc, pentru a gasi o bagheta magica puternica inaintea unor creaturi malefice.

Filmul propune o lume interesanta, nu neaparat originala, dar destul de palpitanta. Din punct de vedere tehnic arata foarte bine, cu efecte vizuale si cascadorii la cel mai inalt nivel. Ce mi se pare mie ca trage in jos aceasta poveste, este faptul pare sa nu aiba inceput si sfarsit. Incepe abrupt fara sa explice suficient cadrul in care urmeaza sa se desfasoare actiunea si are un final fals mult mai un decat cel adevarat. Se anunta un sequel care va lamuri macar problema finalului vag, dar cred ca inceputul este o cauza pierduta.

Distributia este una foarte buna si m-a facut sa cred ca os a vad un film excelent, dar nici macar Will Smith sau Joel Edgertonnu au putut ridica mai mult nivelul. Prestatiile lor sunt in regula, dar mi s-a parut ca a lipsit cumva chimia dintre ei. Lucy Fry are o interpretare copiata parca din Al Cincilea Element, care ii iese destul de bine. Sper ca sequelul care urmeaza sa remedieze si problemele de chimie dintre protagonisti si sa aiba un scenariu acre sa le ofere acestora dialoguri mai putin superficiale.

Una peste alta, este un film distractiv si nu va va parea rau daca alegeti sa il vedeti. are o singura mare problema si anume universul confuz in care s edesfasoara actiunea, dar in rest este in regula. Sunt ceva elemente sociale si rasiale acolo si mici lectii pe care incearca sa le predice fara prea mare succes insa. Daca nu aveti asteptari prea mari, asa cum probabil am avut eu, este posibil sa va placa mai mult decat mie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!