luni, 29 aprilie 2019

The Guilty (2018)

Titlu original: Den skyldige

Gen: Thriller

Distributie: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Johan Olsen, Jacob Lohmann

Regizor: Gustav Möller [aflat la primul lungmetraj]

Incasari: 207.140 $

Filmul a obtinut 30 de premii, printre care:
- Best Film - International Competition, Baltic Debuts Film Festival, 2018
- Best Directorial Debut (Gustav Möller), Camerimage, 2018
- Best Foreign Language Film, Film Club's The Lost Weekend, 2018
- Best Actor (Jakob Cedergren), International Film Festival & Awards Macao, 2018
- Best Director (Gustav Möller), International Film Festival & Awards Macao, 2018

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 83/100

Un ofiter de politie de desemnatsa fie dispecer la serviciul 112 intra intr-o cursa contra cronometru dupa ce raspunde unui apel de urgenta de la o femeie rapita.

Daca ati vazut The Call sau Locke, atunci trebuie sa stiti ca acest film este exact la fel doar ca mai bun. Cand spun mai bun, ma refer la faptul ca este mai realist. Este filmat intr-o singura incapere si toata tensiunea este creata exclusiv din dialog, fara scene dinamice care sa il ajute, lucru greu de facut. Scenariul este foarte bun si propune o rasturnare de situatie neasteptata, care contribuie din plin la succesul filmului. Este un film destul de scurt, dar nici nu era nevoie sa se lungeasca mai mult, riscand sa inceapa sa plictiseasca.

Distributia nu imi spune absolut nimic din punct de vedere al numelor. De altfel, pot spune ca prestatia unui singur actor conteaza; cea a protagonistului Jakob Cedergren, restul actorilor avand paritii sporadice, iar unii fiin prezenti doar prin voce. Din fericire, acesta a facut fata cu brio sarcinii de a duce filmul in spate oferind o prestatie foarte credibila. Din pacate pentru el, fata nu il prea ajuta si nu cred ca aceasta interpretare il va face un star international.

Imi inchipui ca bugetul filmului a fost unul foarte mic, dar cu toate astea m-a tinut pe marginea scaunului in tensiune pana la final. Nu am vauzt eu prea multe filme daneze, dar observ ca cel pe care le-am vazut sunt aproape fara exceptie bune. Intr-un astfel de film, doua lucruri erau esentiale pentru a fi un succes. Primul, prestatia actorului principal despre care deja v-am zis ca a fost la inaltime, iar al doilea calitatea editarii sunetului care din fericire a fost si ea excelenta. Prin urmare, va recomand acest film care reuseste sa ofere mult, avand la dispozitie atat de putin.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!