vineri, 12 aprilie 2019

The Photographer of Mathausen (2018)

Titlu original: El fotógrafo de Mathausen

Gen: Biografic, Drama, Istoric

Distributie: Mario Casas, Richard van Weyden, Alain Hernández, Adrià Salazar, Eduard Buch

Regizor: Mar Targarona [a mai regizat: Boy Missing(2016), Die, My Darling(1996)]

Premii:
- Best Production Manager (Millor Direcció de Producció), Gaudí Awards, 2019
- Best Art Direction (Millor Direcció Artística), Gaudí Awards, 2019
- Best Costume Design (Millor Vestuari), Gaudí Awards, 2019
- Best Makeup and Hairstyles (Millor Maquillatge i Perruqueria), Gaudí Awards, 2019

Nota Gealapa: 6.95

Un film bazat pe evenimente reale, care ne prezinta povestea lui Francesc Boix, un detinut spaniol din lagarul nazist de la Mathausen, care incearca sa salveze dovezi ale ororilor comise intre peretii acestei unitati.

Filmele despre perioada nazista care au la baza fapte reale nu cred ca vor inceta vreodata sa starneasca interes si sunt convins ca sunt inca multe povesti interesante nespuse. Iata ca si Netflix abordeaza subiectul, cu destul succes as putea spune. Am vazut un film solid, credibil si suficient de palpitant. Nu am simtit lipsa limbii engleze sau a sclipiciului hollywoodian, iar pentru film cred ca a fost mai inspirata aceasta abordare, dandu-i un plus de credbilitate si onestitate.

Distributia are destule nume importante ale cinematografiei spaniole, cel mai mare dintre acestea fiind si protagonistul filmului. L-am numit aici pe Mario Casas care a avut o interpretare buna, dar fara sa straluceasca pe cat ar fi trebuit. Cele mai bune reprezentatii le-am vazut in unele roluri mici, dar per total prestatiile actorilor au fost reusite, iar chimia dintre ei a fost destul de buna.

Povestea este extrem de interesanta si chiar si numai din acest motiv ar trebui sa vedeti filmul. Din fericire, este pusa in scena destuld e profesionist si va reusi sa va scufunde in atmosfera locului si de asemenea, pregatiti-va si pentru o mana de scene destul de emotionante si chiar grafice. Este un film fara prea multa stralucire, dar solid de la inceput pana la sfarsit si suficient de palpitant incat sa merite efortul de a-l vedea.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!