luni, 29 aprilie 2019

Birthday Girl (2001)

Gen: Crima, Thriller

Distributie: Nicole Kidman, Vincent Cassel, Ben Chaplin, Mathieu Kassovitz, Kate Lynn Evans

Regizor: Jez Butterworth [a mai regizat: Mojo(1997)]

Buget: 13.000.000 $
Incasari: 16.171.098 $

Nota Gealapa: 6.20
Metascore: 51/100

Viata anosta a unui bancher de trei zeci si ceva de ani din St. Albans este data peste cap de venirea miresei rusesti pe care si-a comandat-o pe internet.

Acest film are o puritate artistica pe care foarte rar o mai intalnesti in filmele de astazi. pana si lucrurile rele care se intampla in el au o inocenta naiva, iar acest asspect vine la pachet cu parti bune si negative. Pe de-o parte este bine ca uneori sa vezi un film curat, dar asta afecteaza credibilitatea si astazi cerintele de la filme sunt mai exigente. Din punct de vedere tehnic nu pot sa spun ca sunt impresionat. In afara de cateva detalii cinematografice bine punctate, filmul este aproape lipsit de tehnologie si mai sunt cateva probleme si de logica pe ici pe colo.

Cel mai bun lucru la acest film mi s-a parut Nicole Kidman, care a avut un rol de stul de ofertant si m-am bucurat sa o vad cu chef de joaca, aratand o parte importanta din ce a facut-o asa cunoscuta. Partea masculina a distributiei nu este la fel de sonora si nici nu s-a ridicat in permanenta la nivelul colegei lor de platou. Ben Chaplin a avut o prestatie oscilanta si un stil d einterpretare putin in afara zonei lui de confort care l-a incurcat in unele momente. Cei doi protagonisti au avut totusi o chimie buna, iar relatie dintre ei face ca acest film sa merite sa fie vazut.

Cred ca nu trebuie ignorat acest film. Este un bun reminder al unei epoci cinematografice ceva mai responsabila si romantica de care nu este bine sa uitam. Sunt destule scene amuzante si suficient suspans incat filmul sa merite o sansa. Singura conditie ar fi sa nu aveti asteptari prea mari si sa fiti dispusi sa mai inchideti ochii din cand in cand la cate o actiune care sfideaza logica.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!