sâmbătă, 6 aprilie 2019

Extinction (2018)

Gen: SF, Thriller

Distributie: Michael Peña, Lizzy Caplan, Amelia Crouch, Erica Tremblay, Lex Shrapnel

Regizor: Ben Young [a mai regizat: Hounds of Love(2016)]

Premii:
- Outstanding Achievement in Sound Editing - Sound Effects, Foley, Music, Dialogue and ADR for Non-Theatrical Feature Film Broadcast Media, Motion Picture Sound Editors, SUA 2019

Nota Gealapa: 6
Metascore: 40/100

Un tata are un vis recurent in care isi pierde familia. Cosmarul sau devine realitate cand planeta este invadata de o forta venita sa distruga tot si este nevoit sa lupte din toate puterile pentru a-i proteja pe cei dragi.

In continuare Netflix nu reuseste sa faca un film bun de la inceput pana la final. Ideea filmului este una destul de originala si extrem de atractiva, doa ca pana ti se dezvaluie intriga cu adevarat, apuci sa vezi deja jumatate de film crezand ca ai in fata ceva mediocru. marea rasturnare de situatie de dezmorteste, dar dupa cateva minute de uluiala ajungi sa analizezi detaliile si te indrepti din nou spre senzatia de mediocritate. Din punct de vedere tehnic, filmule ste corect, fara sa exceleze sau sa impresioneze insa. Dialogurile sunt si ele destul de superficiale, iar deznodamantul lasa loc de o continuare, acre sper sa se intample si sa fie mai buna.

Distributia este poate cea mai mare problema a acestui film. Michael Peña este un actor experimentat, dar nu este obisnuit sa duca in spate un film de acest gen. S-a afirmat in comedii, cu un stil propriu, indragit sau detestat, dar pentru filmele de actiune parca nu il ajuta nici fata pentru mai mult de un personaj secundar care moare in prima jumatate de ora. El s-a straduit, dar mi s-a parut destul de departe de zona lui de confort si nu mi s-a parut deloc credibil, cum la fel am avut impresia ca nu a avut o chimie foarte buna cu colegii lui, in special cu Lizzy Caplan cu acre formeaza un cuplu in film.

Tot legat de distributie, pot sa spun ca filmul ar fi fost mult mai distractiv fara copiii actori si eprsonajele lor, care doar se vaita si fac toate lucrurile ilogice doar de dragul de a mai crea putin conflict. de departe cei mai enervanti copii pe care i-am vazut in ultima vreme in filme. In ciuda a ceea a tot ce am spus, cred ca filmul merita vazut, pentru ca ideea care sta la baza intrigii este una foarte buna, aproape de a fi geniala.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!