duminică, 28 aprilie 2019

Behind the Curve (2018)

Gen: Documentar

Distributie: Mark K. Sargent, Jeran Campanella, Dave Chappelle, Robbie Davidson, Hannalore Gerling-Dunsmore

Regizor: Daniel J. Clark [aflat la primul lungmetraj]

Premii:
- Best Documentary, Portland Film Festival, SUA 2018

Nota Gealapa: 6.75

Aveti ocazia sa cunoasteti "flat eartheri" adevarati, un contigent de oameni mic, dar in crstere, care crede ferm intr-o conspiratie care ne ascunde faptul ca Pamantul este plat.

Pentru mine acest film a fost un spectacol si ocazia sa aflu mai multe despre un lucru interesant pe care imi doream ami mult sa il aprofundez. Din punct de vedere tehnic, filmul nu este cine stie ce, ba este chiar simplut si auster, dar este si amuzant, si interesant si chiar scandalos pe alocuri.Este uimitor cum o mana de oameni care sustin ca au stiinta de partea lor frizeaza logica cu atata nonsalanta. Intregul film este un dute-vino intre ratiune si absurd, iar totul culmineaza cu un final apoteotic si foarte amuzant.

Sunt foarte putini oameni din afara cercului celor care cred ca Pamantul este plat care apar in acest film, dar nici nu era nevoie de mai multi pentru ca cei care sustin asta se contrazic singuri de mai multe ori pe intreaga durata a filmului. Avem ocazia sa il vedem pe cel care a fondat aceasta miscare, un fel de rockstar printre ai lui, care cred ca a ajuns intr-un punct in care isi da si el seama de absurdul situatiei, dar nu mai are de ales si trebuie sa pastreze aceasta perdea de fum si sa mimeze ca crede ce spune.

Dupa vreo 30 de minute uiti ca ai in fata un documentar si ai impresia ca urmaresti o comedie, atat de amuzante sunt unele scene. Totusi, raman cu sentimente amestecate legate de acest film. Pe de-o parte este clar ca acest oameni sunt prezentati exact asa cum sunt, poate bine intentionati, dar inadaptati social care si-au gasit refugiul intr-o idee nesustinuta de nici un argument stiintific. Pe de alta parte, este pacat ca se ofera popularizare unei conceptii atat de absurde, iar asta reprezinta un deserviciu pentru intreaga omenire. Este putin trist ca oameni cu asmenea gandire exista.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!