marți, 30 aprilie 2019

Mowgli: Legend of the Jungle (2018)

Titlu original: Mowgli

Gen: Aventura, Drama

Distributie: Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Naomie Harris, Andy Serkis

Regizor: Andy Serkis [a mai regizat: The Ruins of Empires(2018), Breathe(2017)]

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 51/100

Un copil crescut de lupi trebuie sa infrunte un tigru periculos pe nume Shere Khan, dar si propriile origini.

Aceasta este una din povestile care se reface odata la ceva timp, avand astfel destule filme u MOwgli si Cartea Junglei. Anul trecut a fost randul Netflix sa isi incerce norocul, iar rezultatul este un film destul de bun si o varianta a povestii care a devenit una din preferatele mele. Este clar ca nu putem vorbi de originalitate, iar povestea mai pierde din detaliile initiale, dar este ticsit de efecte vizuale, cele mai multe dintre ele excelente, facand astfel filmul sa fie un spectacol din punct de vedere vizual. Nu stiu cat din aceasta varianta mai este un film pentru copii, pentru ca unii prunci mai sensibili s-ar putea sa aiba cosmare cu Baloo, dar mie mi s-a parut foarte interesant filmul si nu m-am plictisit, lucru de apreciat avand in vedere ca vorbim de o poveste respusa de nu stiu cate ori pana acum.

Distributia este destul de ok. Copilul din rolul principal a aparut si in Jumanji, dar si in alte cateva filme, dar inca nu pot spune ca este chiar asa in voga ca Jacob Tremblay de exemplu. Face totusi o treaba decenta si probabil va avea o evolutie buna in viitor. Asigurand vocile partenerilor lui Mowgli, Christian Bale si Cate Blanchett sunt cele mai sonore nume din distributie si necitind inainte cine asigura dublajul, nu le-am recunoscut vocile, ceea ce inseamna ca au facut o treaba foarte buna si au compus un binom de succes. De asemenea, Benedict Cumberbatch face cel mai bun Shere Khan din cati am vazut eu.

Este o abordare diferita a povestii lui Kipling si asta face filmul sa fie interesant si mai bun, pentru ca doar o tanspunere mot a mot ar fi fost plictisitoare. Cred ca e pacat ca WB au ales sa nu elibereze filmul in cinematografe, pentru ca ar fi fost spectaculos de vazut la Imax de exempu, dar fiind un film Netflix, probabil ca a ajuns in acest mod la mai multi oameni. Eu unul vi-l recomand, pentru ca este un film spectaculos si va poarta si putin inapoi in copilarie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!