vineri, 12 aprilie 2019

Darkest Hour (2017)

Gen: Drama, Biografic, Istoric

Distributie: Gary Oldman, Lily James, Kristin Scott Thomas, Ben Mendelsohn, Ronald Pickup

Regizor: Joe Wright [a mai regizat: Pan(2015), Anna Karenina(2012), Hanna(2011), The Soloist(2009), Atonement(2007)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 145.843.120 $

Filmul a castigat 52 de premii, printre care:
- Best Achievement in Makeup and Hairstyling, Academy Awards, SUA 2018
- Best Performance by an Actor in a Leading Role (Gary Oldman), Academy Awards, SUA 2018
- Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Drama (Gary Oldman), Golden Globes, SUA 2018
- Best Leading Actor (Gary Oldman), BAFTA Awards, 2018
- Best Make Up/Hair, BAFTA Awards, 2018

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 75/100

In mai 1940, soarta Europei de vest sta in mainile prim-ministrului britanic Winston Churchill, care trebuie sa decida daca sa negocieze cu Adolf Hitler, sau sa lupte stiind ca asta ar putea insemna o infrangere umilitoare pentru Marea Britanie si imperiul sau.

Desi incepe intr-o nota umoristica, aproape de caricatura, acest film devine repede foarte serios si ofera o tensiune crescuta pana la final. Fara efecte speciale si alte excese thnologice, acest film reuseste sa fie palpitant exclusiv prin calitatea dialogurilor. Scenariul este foarte bine scris si este ajutat din plin de decoruri si costume. Inteleg importanta momentului prezentat in film, dar mi-ar fi placut ca planul temporal sa fie putin mai extins totusi. In rest, nu i se pot reprosa foarte multe lucruri acestui film.

Distributia poate parea una oarecare la prima vedere, dar Gary Oldman ofera in acest film una dintre cele mai bune interpretari din acriera lui, care i-a si adus de altfel un Oascar. A avut parteneri de nadejde in rolurile secundare care l-au sustinut corespunzator, dar el a dus greul si mare parte din succesul filmului i se datoreaza. Ceilalti actori, desi au avut prestatii solide, au avut mult prea putin timp de ecran pentru a spune ca au facut diferenta in vreun fel, dar l-as evidentia pe Ben Mendelsohn totusi care mi s-a parut ca a facut un King George al VI-lea foarte credibil.

Au mai existat cateva filme care l-au abordat pe Churchill intr-un fel sau altul, dar acesta este cred eu cel ami reusit si as spune si cel mai plin de umor. Nu cred ca aceasta latura sarcastica a lui a fost pusa in valoare mai bine intr-un alt film. Atmosfera potrivita, ritmul bun, un subiect cu miza, decoruri excelente, tensiune, suspans in ciuda deznodamantului cunoscut dinainte; cam acestea sunt coordonatele acestui film pe acre vi-l recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!