joi, 31 ianuarie 2019

Wonder (2017)

Gen: Familie, Drama

Distributie: Jacob Tremblay, Owen Wilson, Izabela Vidovic, Julia Roberts, Mark Dozlaw

Regizor: Stephen Chbosky [a mai regizat: The Perks of Being a Wallflower(2012), The Four Corners of  Nowhere(1995)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 305.593.765 $

Premii:
- Best Independent Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2018
- Truly Moving Picture Award, Heartland Film, 2017
- Best Foreign Language Film, Hochi Film Awards, 2018
- Humanitarian Award, Satellite Awards, 2017

Nota Gealapa: 8.30
Metascore: 66/100

Bazat pe un bestseller din New York, filmul ne prezinta povestea inspirationala si induiosatoare a lui August Pullman, un baiat cu o malformatie faciala care incepe clasa a cincea, care cunoaste pentru prima data sistemul public de invatamand.

Nu stiam mare lucru despre acest film, asa ca l-am vazut fara sa am vreo asteptare. am vazut un film excelent, care mi-a placut mult. Nu sunt neaparat un fan al genului, dar acesta chiar a fost bine facut. Mi-a placut in primul rand ca povestea nu este unilaterala, adica nu ofera un singur punct de vedere. Cunoscand povestea din punctul de vedere al mai multor personaje, face mult mai usoara o conexiune cu acestea. De altfel, prima data cand m-a emotionat nici macar nu era vorba despre personajul principal. Cinematografia este si ea foarte buna, dar acesta este un film simplu, care nu apeleaza la foarte multe artificii si se bazeaza aproape exclusiv pe poveste si pe scenariu.

Al doilea mare avantaj al filmului este distributia. Cine a facut castingul s-a descurcat de minune. Nu imi dau seama ce alt actor s-ar fi descurcat mai bine intr-un rol din acest film in locul celor alesi. Pana si Owen Wilson, un obisnuit al altui gen de filme, a fost foarte credibil aici si a avut o prestatie agreabila. In rolul principal este cine altul decat Jacob tremblay, care pare ca a pus monopol de cativa ani pe rolurile de copii, dar de aceasta data, langa el au fost si alti actori-copii foarte talentati. Nume relevante gasim si in rolurile adulte, dar vorbim de personaje mici care nu au fost in lumina reflectoarelor decat foarte putin. Important este ca toata lumea a oferit interpretari bune si foarte bune, care au reusit sa ma emotioneze de cateva ori.

Cred ca din cand in cand avem nevoie de astfel de filme. Este o poveste emotionala, amuzanta si inaltatoare cu personaje foarte usor de indragit. Totul a fost clar si la obiect. Filmul are un mesaj puternic despre bunatate, dragoste prietenie si despre aprecierea oamenilor pentru ceea ce sunt, fara a le cere sa se schimbe. Stephen Chbosky  nu a regizat foarte multe filme, dar pare sa se specializeze in astfel de povesti emotionale. Recomand cu incredere acest film. O sa va treaca prin diferite stari si emotii si cred ca este un film de familie excelent.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!