duminică, 27 ianuarie 2019

Earth: One Amazing Day (2017)

Gen: Documentar, Familie

Distributie: Robert Redford, Jackie Chan

Regizor: Richard Dale [a mai regizat: Rocketmen(2009), Moonshot(2009), Diana: Last Days of a Princess(2007), Inside the Twin Towers(2006), Blackbeard: Terror at Sea(2006)]

Incasari: 11.712.497 $

Premii:
- Students Jury Award - Best Film, Academia Film Olomouc, 2018
- Golden Angel Award - Documentary, Chinese American Film Festival (C.A.F.F.), 2018
- Junior Youth Jury (age 9-12) - Best Feature Film, Reel 2 Reel International Film Festival for Youth, 2018

Nota Gealapa: 8.05

Pamantul este casa noastra si singura planeta din univers capabila sa sustina organisme vii. Acest sequel al filmului Earth, produs de studiourile BBC, ne poarta intr-o calatorie in jurul lumii, investigand viata unor creaturi extraordinare, totul pe parcursul a 24 de ore.

Nu mai este o surpriza ca BBc face niste documentare excelente, dar cu seria Earth s-au ridicat foarte mult standardele. Si acest film, ca si predecesorul sau, este absolut superb. Cinematografia este impresionanta, iar sunetele care au fost adaugate peste cele produse de natura, aproape ca transforma filmul intr-unul artistic. Urmarind acest film nu poti decat sa fii uimit si sa admiri minunile acestei lumi. Chiar daca filmul nu este unul acuzator, te incearca totusi un sentiment de responsabilitate pentru starea de degradare in care a ajuns aceasta planeta.

Vocile alese pentru a nara aceasta minunatie au foste cele ale lui Robert Redford si Jackie Chan, pentur varianta asiatica. Pe acesta din urma nu l-am auzit, dar Robert Redford a facut o treaba excelenta. Tonul si intonatia lui s-au potrivit perfect cu imaginile si a reusit sa contribuie si el la reusita filmului. Se simte experienta, chiar daca vorbim de un actor care nu ami este asa la moda.

Actiunea, daca o putem numi asa, se desfasoara pe parcursul unei singure zile, de la rasarit, pana la asfintit. Sunt prezentate multe momente epice de lupta pentru viata, dar si frumuseata simpla a naturii. De exemplu, din acest film a fost extras acel viral celebru cu iguana urmarita de zeci de serpi si acre reuseste sa evadeze. Este un film numai bun de urmarit cu familia intr-o duminica lenesa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!