miercuri, 2 ianuarie 2019

Resident Evil: Apocalypse (2004)

Gen: SF, Horror

Distributie: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Eric Mabius, Oded Fehr, Thomas Kretschmann

Regizor: Alexander Witt [a mai regizat: Red Squad(2018)]

Buget: 45.000.000 $
Incasari: 78.193.382 $

Premii:
- Best Achievement in Sound Editing, Genie Awards, 2005
- Golden Reel Award, Genie Awards, 2005
- International Film Music Award, SOCAN Awards, 2009
- International Film Music Award, SOCAN Awards 2008
- International Film Music Award, SOCAN Awards 2007
- International Film Music Award, SOCAN Awards 2006

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 35/100

Alice se trezeste in Raccoon City si descopera ca acesta este infestat de zombie si alti monstri. Cu ajutorul lui Jill Valentine si Carlos Olivera, incearca sa gaseasca o modalitate de a parasi orasul, inainte ca acesta sa fie distrus de o racheta nucleara.

Lasat fara elementul surpriza de care a beneficiat primul film, acest sequel nu mai este la fel de bun. Zombie sunt aceiasi, dar sunt si cativa monstri noi, astfel incat sa nu ne plictisim, iar scenele de actiune sunt in continuare destul de bune. S-a mai reglat si problema cu muzica de pe fundal, care de data aceasta nu iti mai distrage atentia de la poveste. Am simtit insa nevoia de putina coerenta in felul in care se dezvolta povestea. Filmul pastreaa acelasi ritm foarte alert, ceea ce e bine, dar scenariul este in continuare sarac in dialoguri. Chiar daca scenaristii au incercat sa ii de complexitate si sa o complice putin, am avut acelasi sentiment de lipsa a scopului final.

Din punct de vedere al distributiei, singurul personaj pastrat din primul film, care sa aiba relevanta si aici este cel interpretat de Milla Jovovich, care ofera o interpretare in stilul ei, singurul de care o cred capabila, de o calitate decenta, dar care nu arata si nu solicita foarte multa versatilitate. Pe langa ea au mai aparut cateva figuri cunoscute, ca Oded Fehr sau jared harris, dar singurul care a adus cat de cat un plus filmului a fost Mike Epps, pe care sper sa nu il omoare in primele cinci minute din urmatorul film.

Raccoon City, oricate intelesuri ar vrea sa ii dea scenaristii, pentru mine nu a functionat. Mai de impact ar fi fost folosirea unui oras real. Ar fi facut filmul mai credibil. Nu trebuie sa judecam prea mult totusi, pentru ca pana la urma este un film inspirat dintr-un joc video si ne da ce se pricepe el mai bine, adica actiune nonstop, teroare, suspans, o atmosfera sinistra si putin gore. Daca asta este ce cautati, atunci franciza Resident Evil este ce aveti nevoie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!