joi, 3 ianuarie 2019

Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2008-2009)

Gen: SF, Actiune

Distributie: Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones, Brian Austin Green

Premii:
- Saturn Award - Best Supporting Actress on Television, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2008
- Best Sound in a Series, Online Film & Television Association, 2008
- Best Visual Effects in a Series, Online Film & Television Association, 2008

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 74/100

Dupa evenimentele din Terminator 2: Judgment Day(1991), Sarah Connor si fiul ei John, incearca sa se ascunda de guvern, in timp ce incearca sa distruga reteaua Skynet, ca sa impiedice sfarsitul lumii.

Brandul Terminator aduce bani, dar creeaza si asteptari. Acest film a fost prea complex pentru binele lui si a avut ghinionul sa fie difuzat pe o retea de televiziune, Fox, care nu este interesata decat de audiente. Producatorii au riscat eliminand multe din elementele care au facut lungmetrajele cu acelasi nume foarte populare si s-au concentrat sa creeze o poveste complexa si solida, lucru pe care l-au si reusit, dar doar sacrificand o baza uriasa de fani. Din pacate, serialul a fost oprit dupa numai doua sezoane, dar eu l-am savurat din plin atat act a durat. Din punct de vedere tehnic, filmul a aratat foarte bine pentru un film de televiziune si momentele nu chiar dese de confruntari intre roboti, au fost destul de spectaculoase. Muzica a fost si ea aleasa inspirat, de multe ori contribuind decisiv la nivelul crescut de tensiune.

Nu a fost mereu totul perfect si fiecare din cele doua sezoane a avut un inceput greoi si a fost devoie de doua-trei episoade ca sa ma prinda cu adevarat, dar odata captiv in lumea propusa de scenaristi, care nici pana in ziua de azi nu au spus nimanui cum ar fi trebui sa se termine de fapt seria, a fost greu sa aman momentul in care sa vad urmatorul episod. Au fost momente cand personajele aveau brusc accente de prostie primara, doar de dragul de a mai crea un conflict, dar in cea mai mare parte povestea a fost coerenta si construita foarte dibaci, devenind din ce in ce mai complexa. O alta greseala a fost dupa parerea ea, chiar alegerea titlului, pentru ca in nici un moment in acest serial nu a fost vorba despre Sarah Connor, acest personaj fiind unul esential, dar nu cel ami important.

Distributia a fost unul din cele mai bune lucruri legate de acest serial. Exceptand momentele cand scenariul ii punea in situatia de a parea stupizi, actorii au oferit interpretari foarte bune si destul de credibile, pentru contextul filmului. Dintre toti, cel mai mult mi-a placut prestatia lui Summer Glau, care a avut un rol destul de solicitant pe care l-a purtat foarte bine si chiar daca personajul ei nu a fost cel mai important, l-a facut sa fie cel ami memorabil. Mi-a placut si Lena headey, a carei experienta s-a simtit aproape in fiecare scena. Cel mai putin mi-a placut chiar prestatia protagonistului Thomas Dekker, care a parut nesigur in multe momente si a carui interpretare a fost destul de oscilanta.

Recunosc ca am fost sceptic inainte sa vad acest serial si chiar dupa ce am vazut primele episoade, dar dupa ce i-am dat timp sa se dezvolte, acesta si-a gasit calea. Trebuie sa spun ca a fost o idee foarte bune sa se renunte la planul temporal din Terminator 3 pentru ca pot sa spun vazand toate filmele francizei, T3 a fost cam de rahat. Multi se vor plange ca serialul, nu este ca filmul, dar eu cred ca acest lucru trebuie apreciat, pentru ca in multe momente este mai bun decat lungmetrajele. Din pacate, in goana dupa audiente, ma indoiesc ca astfel de seriale de calitate vor reusi prea des. Eu vi-l recomand, chiar daca finalul sezonului doi nu raspunde la toate intrebarile, fiind gandit clar pentru o continuare pe care nu o vom avea niciodata.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!