vineri, 25 ianuarie 2019

Resident Evil: Retribution (2012)

Gen: Actiune, SF, Thriller

Distributie: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Michelle Rodriguez, Aryana Engineer, Bingbing Li

Regizor: Paul W.S. Anderson [a mai regizat: Resident Evil: The Final Chapter(2016), Pompeii(2014), The Three Musketeers(2011), Resident Evil: Afterlife(2010), Death Race(2008)]

Buget: 65.000.000 $
Incasari: 240.159.255 $

Premii: 
- Achievement in Visual Effects, Canadian Screen Awards, 2013
- Cineplex Golden Reel Award, Canadian Screen Awards, 2013

Nota Gealapa: 6
Metascore: 39/100

Alice lupta alaturi de o miscare de rezistenta, pentru a evada dintr-o tabara Umbrella Corporation si pentru a-si castiga libertatea.

In primul rand, vreau sa spun ca acesta este cel mai slab film de pana acum al francizei Resident Evil. Nu aduce nimic nou si ofera doar promisiuni pentru un viitor sequel. Din punct de vedere al monstrilor, se face un fel de recapitulare si chiar daca exista scene de actiune bune si efecte interesante, filmul seamana prea mult cu un joc video. Povestea nu se dezvolta si pare ca s-au reincalzit numai elemente din filmele precedente.

Aceeasi practica a fost folosita si in alcatuirea distributiei. Langa angajata cu contract pe perioada nedeterminata Mila Jovovich, au fost resuscitati actori din primele filme ca Michelle Rodriguez sau Kevin Durand, fara sa se explice prea mult cum si de ce sunt prezenti. De altfel, interpretarile au fost si ele la un nivel destul de scazut, chiar si pentru standardele acestei serii. Nici Milla Jovovich nu mai pare atat de proaspata si nici Michelle Rodriguez nu a mai impresionat ca la aparitia ei precedenta.

Cred ca si fanii inraiti ai brandului sunt dezamagiti de acest film. Parca nu a existat suspans deloc si scenele sangeroase nu au avut de data asta nici un scop. Pot intelege ca s-au concentrat sa arate bine din punct de vedere vizual, lucru reusit de altfel, dar nu mi-a dat nici un fel de emotie, nici un fior si a fost foarte previzibil. Nu recomand acest film deloc; poate numai daca le-ati vazut pe toate cele dinaintea lui si tineti neaparat sa vedeti continuare, dar daca il ratati si treceti direct la urmatorul, nu cred ca pierdeti mare lucru.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!