duminică, 6 ianuarie 2019

The Benefactor (2015)

Gen: Drama

Distributie: Richard Gere, Dakota Fanning, Theo James, Dylan Baker, Cheryl Hines

Regizor: Andrew Renzi [a mai regizat: They Fight(2018), Fishtail(2014)]

Premii:
- Best Feature Film, Catalina Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 5.85
Metascore: 40/100

Un filantrop se amesteca in vietile cuplurilor proaspat casatorite, incercand sa isi retraiasca trecutul.

La prima vedere acest film parea destul de promitator si chiar daca nu pot sa spun ca m-a plictisit, nici nu vad ce rost a avut. Dupa un inceput in forta, absolut neasteptat, lucrurile s-au clamat brusc si au ramas asa pana la momentul culminant, care nici el nu a oferit prea mult suspans. Un film simplu, fara prea mare profunzime, desi are un aer pretentios. Privind in spate, practic timp de 90 de minute nu s-a intamplat mare lucru.

Distributia este cea care m-a indus in eroare si m-a facut sa cred ca o sa vad un film cat de cat bun. Richard Gere in rolul principal, Dakota Fanning si Theo James imediat in linia a doua, pareau suficienti pentru a asigura succesul unui proiect. Din pacate mediocritatea filmului i-a cuprins si pe ei si nu prea am vazut chimie intre ei, iar Gere de data asta parca a avut mai degraba propria criza si nu a personajului. De altfel, realismul pe acre il are in unele scene prestatia lui este singura parte buna la acest capitol. Din pacate, ceilalti actori nu au reusit sa produca vreo interpretare mai valoroasa si a parut ca singurul lor scop este sa fie locotenentii lui Richard Gere.

Nu cred ca este un film care merita vazut. Povestea este pur si simplu mult prea banala si nu constituie o intriga care sa ofere potential suficient. De cele mai multe ori, o interpretare nu salveaza un film si nici acest film nu face exceptie. In afara de a-l studia pe Richard Gere la scoala de actorie, nu vad vreun alt motiv pentru care cineva ar alege sa vada Benefactor. Sunt destule alte filme, chiar apartinand aceluiasi gen, care sunt mult mai interesante.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!