duminică, 6 ianuarie 2019

Borning (2014)

Titlu original: Børning

Gen: Actiune, Comedie

Distributie: Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy, Sven Nordin, Otto Jespersen, Jenny Skavlan

Regizor: Hallvard Bræin [a mai regizat: Børning 2(2016), The Giant(2005)]

Buget: 2.900.000 $

Premii:
- Best Film (Årets norske kinofilm), Amanda Awards, Norway 2015
- Best Supporting Actor (Årets mannlige birolle) (Henrik Mestad), Amanda Awards, Norway 2015
- Best Sound Design (Årets lyddesign), Amanda Awards, Norway 2015
- Public Choice Award - Folkets Amanda, Amanda Awards, Norway 2015

Nota Gealapa: 6.80

Cursa ilegala "Street Legal" are 2000 de km, de la Oslo la North Cape, iar Roy a fost provocat sa participe. In tot acest timp, el trebuie sa aiba grija si de fiica lui.

Pentru un film european cu buget redus, acest film nu arata rau deloc. Este un film de actiune decent si destul de amuzant. Din pacate, ca si in alte filme facute in tari mici, se vad unele limitari. In anumite scene aveam senzatia ca se protejeaza masinile sa nu fie ditruse prea rau. Povestea nu este neaparat originala si nici foarte complexa, dar este pusa inscena cu ajutorul unui scenariu decent care reuseste sa nu plictiseasca si sa creeze destul suspans.

Distributia este la fel de necunoscuta pentru mine cum este si cinematografia norvegiana, din care am ami vazut doar o amna de filme. Din fericire, actorii din rolurile importante au parut experimentati si prestatiile lor au fost solide, cam in nota filmului. Partea feminina a distributiei a cam lasat de dorit insa, in frunte cu Ida Husøy, o actrita tanara care a avut pe mana un personaj important pe care il putea scoate in evidenta mai mult.

In cea mai mare parte a filmului nu vedem decat masini intrecandu-se pe drumurile Norvegiei, ceea ce inseamna o cinematografie draguta, dar putina actiune adevarat si chiar mai putina substanta. Nu poate concura cu filmele de la Hollywood care abordeaza aceeasi nisa, dar multi cauta din cand in cand tocmai astfel de filme, putin diferite. Personal, nu il recomand. Sunt destule filme europene mai bune ca el.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!