marți, 1 ianuarie 2019

Resident Evil (2002)

Gen: Actiune, SF, Horror

Distributie: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Ryan McCluskey, Oscar Pearce, Indra Ové

Regizor: Paul W.S. Anderson [a mai regizat: Resident Evil: The Final Chapter(2016), Pompeii(2014), Resident Evil: Retribution(2012), The Three Musketeers(2011), Resident Evil: Afterlife(2010)]

Buget: 33.000.000 $
Incasari: 62.321.149 $

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 33/100

O unitate militara speciala lupta impotriva unui super-computer scapat de sub control si a sute de oameni de stiinta transformati in creaturi carnivore, in urma unui accident de laborator.

Pentru anul 2002, intriga acestui film este destul de originala si a fost pusa in scena destul de bine. Efectele vizuale sunt decente si pana si zombie au fost credibili. Este o poveste mult mai simpla decat vrea sa para si nu este atat de credibila incat sa ma ingrijoreze ca laptopul meu o sa ma omoare in somn. Nu mi-a placut muzica din acest film. A fost mult prea agresiva si in loc sa faca filmul ami dinamic, a fost doar iritanta in anumite momente. Filmul ofera scene de actiune din plin, majoritatea bune, suspans si cateva rasturnari interesante de situatie.

Din punct de vedere al distirbutiei, acest film ne aduce in prim-plan doua nume noi. Primul este cel al protagonistei Mila Jovovich, cu o intepretare decenta aici si care probabil va iesi la pensie filmand filme Resident Evil. Ulterior am observat ca acest gen de rol este cam singurul acre i se potriveste. Al doilea nume este Michelle Rodriguez, care si ea se concentreaza ulterior pe filme de actiune, dar care este mai versatila decat colega ei si mi se pare ca munca ei de dupa acest film i-a oferit o cariera mai de succes.

Cum au gandit producatorii reteta succesului pentru acest film? Simplu: un dezastru rapid cu un mister in spate, morti interesante, Mila Jovovich goala, toate astea aruncat in primele minute. dupa asta, nu ai cum sa nu fii interesat de ce se intampla. Ritmul alert este pastrat pe intreaga durata a filmului si chiar daca nu prea am empatizat cu personajele si nu mi-a pasat cand personaje cheie au fost omorate, pana la urma nu toate filmele trebuie sa fie Citizen Kane.  Este un film bun care merita vazut si sunt curios sa vad cum a evoluat aceasta franciza.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!