joi, 10 ianuarie 2019

Unbreakable (2000)

Gen: Thriller

Distributie: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard

Regizor: M. Night Shyamalan [a mai regizat: Split(2016), The Visit(2015), After Earth(2013), The Last Airbender(2010), The Happening(2008)]

Buget: 75.000.000 $
Incasari: 154.500.000 $

Premii:
- Bogey Award in Silver, Bogey Awards, Germania 2001
- Best Horror/Thriller, Golden Trailer Awards, 2001

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 62/100

Dupa ce a avut un accident, un om descopera un lucru extraordinar despre el insusi.

Este poate cel mai original si atipic film cu un super-eroi din ami multe puncte de vedere. In primul rand, intriga nu se aseamana cu alte filme de gen. In al doilea rand, ritmul este foarte lent, exact invers cum ne-au obisnuit astfel de productii. Nu ne ofera efecte vizuale spectaculoase sau scene de actiune cu coregrafii impresionante. Nu este sangeros, nu este vulgar si nu ofera pic de umor. Cu toate astea, a reusit sa creeze destul suspans si nu m-am plictisit deloc. Nu am reusit sa anticipez in nici un moment in ce directie se indreapta lucrurile. Finalul a fost prea grabit, iar ritmul parca a fost prea lent cateodata, dar astea sunt cam singurele reprosuri pe care i le pot aduce.

Distributia este foarte buna. Atat Bruce Willis, cat si Samuel L. Jackson erau inca pe val la momentul aparitiei acestui film, asa ca ambii au oferit prestatii solide si au colaborat bine. Rolurile secundare nu au prea contat, dar atat cat a trebuit s-au achitat bine de sarcini si actorii care au beneficiat de personaje mai putin importante, cu o singura exceptie. Aceasta este Spencer Treat Clark, care a avut poate cel ami important rol dupa cele ale protagonistilor si care nu mi s-a parut ca s-a descurcat si bine. In apararea lui, trebuie mentionat ca si scenariul l-a pus de cateva ori in situatii ciudate si lipsite de logica.

In afara de aceasta hiba, scenariul este foarte bun si Shyamalan a dovedit inca odata ca este un regizor foarte bun, pentru ca in unele scene, felul in care a folosit unghiurile, culorile si alte procedee este impresionant. Trebuie sa fiti atenti la aceste detalii, pentru ca ar putea trece neobservate foarte usor. Pacat de final, acre nu se ridica la nivelul asteptarilor, pe care chiar acest film le creeaza. M-as fi impacat mai usor cu un astfel de final intr-un blockbuster clasic, nu aici unde fiecare pas sau gest este explicat atat de detaliat. Chiar si cu acest mic minus, eu zic ca este un film care merita vazut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!