miercuri, 9 ianuarie 2019

Orphan Black (2013-2017)

Gen: Drama, Actiune, SF

Distributie: Tatiana Maslany, Dylan Bruce, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kristian Bruun

Filmul a obtinut 67 de premii, printre care:
- Outstanding Lead Actress in a Drama Series (Tatiana Maslany), Primetime Emmy Awards, 2016
- Outstanding Performance - Female (Tatiana Maslany), ACTRA Awards, 2015
- Best Editing in Long Form Television Series, Canadian Cinema Editors Awards, 2014
- Best Writing, Drama Series, Canadian Screen Awards, 2018
- Best Achievement in Make-Up, Canadian Screen Awards, 2018

Nota Gealapa: 8.55
Metascore: 73/100

O tanara delicventa inteligenta este atrasa intr-o conspiratie uriasa, dupa ce este martora sinuciderii unei femei care arata exact ca ea.

Am inceput sa urmaresc acest serial cu ceva sperante, dar fara asteptari prea mari si am avut norocul sa dau peste un film foarte, foarte bun. Intriga este originala si absolut captivanta, iar povestea devine mai complexa cu fiecare episod, ceea ce face ca tu, ca spectator, sa fii din ce in ce mai prins. Din cele cinci sezoane, doar vreo jumatate de sezon pot spune ca este cam trasa de par. In rest, serialul ofera doar episoade bune sau foarte bune. Scenariul este foarte bun si contribuie intr-o proportie importanta la reusita serialului. Cinematografia estea si ea buna, este editat asa cum trebuie, suna bine si scenele de actiune sunt bune pentru un serial.

Succesul i se datoreaza poate in cea mai mare masura Tatianei Maslany, protagonista acestui serial, care pana la acest proiect nu avea un cv impresionant, dar care a dus greul acestui film, facand peste zece personaje, dintre care patru pe intreaga durata a serialului si le-a facut destul de bine pe toate. Interpretarile ei au fost credibile, iar acest serial i-a scos in evidenta versatilitatea si abilitatile pe care le are. De altfel, distirbutia nu s-a bucurat de nume prea mari, dar a avut in componenta actori experimentati, muncitori si onesti cu meseria lor, care au lucrat foarte bine impreuna, astfel incat cu mici exceptii pe ici pe colo, nivelul calitatii prestatiilor lor a fost unul foarte bun. Dintre rolurile secundare l-as remarca pe Jordan Gavaris si el cu o interpretare foarte buna.

Povestea asta are cam de toate: mister, dragoste, pericol, suspans, actiune, umor bun si curiozitatea omniprezenta de a vedea ce personaje mai face Tatiana Maslany. In afara de cateva episoade putin exagerate, singurul repros pe care i-l pot aduce acestui film este modul in care se termina episoadele si care m-a facut sa pierd vreo doua nopti ca sa aflu mai repede ce se intampla in continuare. Cred ca cinci sezoane sunt suficiente pentru a se retrage in glorie si este bine ca nu s-a lungit artificial, stricand inceputul excelent, cum se intampla cu alte seriale. Si ca sa fie si mai interesant, nici macar nu este un serial american. Este o productie canadiana pe care v-o recomand cu toata increderea.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!