sâmbătă, 19 ianuarie 2019

A Street Cat Named Bob (2016)

Gen: Drama, Comedie, Biografic

Distributie: Luke Treadaway, Bob the Cat, Ruta Gedmintas, Joanne Froggatt, Anthony Head

Regizor: Roger Spottiswoode [a mai regizat: The Beach House(2018), The Journey Home(2014), Beyond Right and Wrong: Stories of Justice and Forgiveness(2012), The Children of Huang Shi(2008), Shake Hands with the Devil(2007)]

Buget: 8.000.000$
Incasari: 82.703 $

Premii:
- Best British Film, National Film Awards, UK 2017

Nota Gealapa: 7.60
Metascore: 54/100

Filmul este bazat pe un bestseller. Este o poveste menita sa te faca sa te simti bine, despre James Bowen, un cantaret ambulant care se lupta cu dependenta de droguri si reuseste sa isi schimbe viata cu ajutorul unei pisici pe care o gaseste pe strada.

Succesul acestui film se datoreaza in mare parte si faptului ca este bazat pe o poveste reala. Altfel mesajele sale ar fi fost mai greu de digerat de  catre spectatori. Este o poveste sensibila, pusa in scena foarte bine, care creeaza suspans si te poarta pe un drum emotional cu scopul clar de a-ti umezi ochii si de a te face sa fii mai optimist. Este un film neobisnuit si interesant si mi se pare ca este cam subapreciat si ca nu s-a bucurat de o promovare corespunzatoare, motiv pentru care nu este asa cunoscut.

Distirbutia nu impresioneaza deloc prin nume, dar are cateva mari avantaje. Protagonistul este Luke Teadaway, de care nu auzisem pana acum si care nu pot sa spun ca m-a impresionat, interpretarea lui fiind dupa parerea mea putin exagerata. Ruta Gedmintas in schimb, de care de asemenea nu auzisem, a facut un rol secundar solid. S-a punctat in schimb la impresia artistica folosindu-se chiar motanul care a inspirat cartea si filmul si de asemenea cu o mica aparitie a lui James Bowen la final, omul carui poveste de supravietuire ne este prezentata in film.

Chiar daca filmul pare neobisnuit in prima instanta asa cum am spus mai devreme, privind in urma dupa ce acesta se incheie, parca totusi iti ofera exact ce te-ai fi asteptat si nu este nimic rau in asta. Este pana la urma un film cu si despre oameni, nu despre o pisica, aceasta fiind folosita mai mult pentru unele metafore si pentru a transmite lectiile de viata intr-o forma mai usor digerabila. Acest film nu a obtinut premii si nu a doborat recorduri la boxoffice, dar eu cred ca trebuie sa il vedeti.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!