vineri, 25 ianuarie 2019

Børning 2 (2016)

Gen: Actiune, Comedie

Distributie: Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy, Otto Jespersen, Sven Nordin, Jenny Skavlan

Regizor: Hallvard Bræin [a mai regizat: Børning(2014), The Giant(2005)]

Nota Gealapa: 6.55

Dupa ce a petrecut doi ani in inchisoare dupa ultima cursa ilegala la care a participat, Roy spune nu unei noi curse de iarna de la Bergen la Murmansk, asta pana cand afla ca fiica lui participa la cursa impreuna cu iubitul ei.

Acest film are mai putine parti bune decat predecesorul sau. In prima parte este prea dramatic si drama nu este punctul forte al acestui film. Din fericire, se redreseaza pe final si sunt destule scene amuzante. Chiar daca nu este la fel de bun ca primul film, un lucru este totusi mai rusit: nu am mai avut senzatia ca le e frica sa loveasca vre masina. Am vazut cateva cascadorii foarte bune. Povestea este banala si cam rupta de realitate, dar nu este genul de film la acre sa fii foarte atent la astfel de detalii.

Distributia este in mare aceeasi ca si in prima parte, iar interpretarile protagonistilor sunt si ele cam de acelasi nivel, adica decente. Numele noi din distributie nu au adus nimic interesant filmului, asa ca greul a cazut tot e garda veche. Henrik Mestad a avut o prestatie mult mai buna ca in primul film si a devenit singurul care merita remarcat din punctul meu de vedere. Pacat ca rolul sau a fost destul de mic si neinsemnat.

Cinematografia este frumusica, scenele cu masini sunt bunicele si sunt destule scene amuzante care sa compenseze pentru dialogul siropos. Masinile sunt mai variate decat in primul film, dar asa nu scoate filmul din banalitate. Este un fel de Cannonball Run, varianta norvegiana. Chiar daca am zambit de cateva ori si nu pot spune ca m-a plictisit, nu recomand totusi acest film. mi se pare ca are un ritm prea lent pentru un film despre curse de masini, iar scenariul este total neinspirat.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!