miercuri, 9 ianuarie 2019

Earth (2007)

Gen: Documentar

Distributie: James Earl Jones, Patrick Stewart, Anggun, Ulrich Tukur, Ken Watanabe

Regizor: Alastair Fothergill [a mai regizat: Disneynature: Blue(2018), Monkey Kingdom(2015), Bears(2014), Chimpanzee(2012), African Cats(2011)]

Buget: 30.000.000 €
Incasari: 108.975.160 $

Premii:
- Bogey Award in Gold, Bogey Awards, Germania 2008
- Golden Screen, Golden Screen, Germania 2008
- Best Original Score for a Documentary Film, International Film Music Critics Awards (IFMCA), 2008

Nota Gealapa: 8.30
Metascore: 72/100

Versiunea de lungmetraj a serialului Planet Earth(2006), care urmareste migratia a patru familii de animale.

Earth a fost exact asa cum ma asteptam: un documentar serios, cu o cinematografie impresionanta, editat excelent, cu o coloana sonora foarte buna si deloc plictisitor. Chiar daca nu are in spate unul din posturile de televiziune specializate, concureaza lejer cu productiile lor. Este un film foarte spectaculos, mult mai palpitant decta multe productii menite sa distreze. Mesajul este acelasi pe care il regasim in majoritatea productiilor de gen in ultimii zece ani si anume ca trebuie sa ne schimbam modul de viata daca vrem sa mai salvam planeta.

Toti naratorii folositi au facut o treaba foarte bune. Vocile lor s-au potrivit perfect cu muzica, cu ritmul filmului si cu ce se intampla pe ecran. Din pacate pentru Patrick Stewart, cred ca din toata munca lui din ultima vreme aici s-a descurcat cel mai bine. Nu i-am simtit in voce lipsa de chef pe care i-am vazut-o pe chip in ultimele filme in care l-am urmarit. Exista si cativa naratori mai exotici, dar si ei s-au descurcat foarte bine.

Pe langa un documentar foarte reusit, acest film vrea sa fie si reuseste cred eu si un semnal de alarma legat incalzirea globala, dar nu transmite aest mesaj atat de agresiv ca alte filme, ci mai degraba il sugereaza aratandu-ne lupta impresionanta pentru supravietuire a unor animale. Daca va plac documentarele, acesta este unul pe care nu al trebui sa il ratati sub nici o forma, macar pentru cinematografia memorabila.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!