luni, 28 ianuarie 2019

The Visit (2015)

Gen: Horror, Comedie

Distributie: Olivia DeJonge, Ed Oxenbould, Deanna Dunagan, Peter McRobbie, Kathryn Hahn

Regizor: M. Night Shyamalan [a mai regizat: Glass(2019), Split(2016), After Earth(2013), The Last Airbender(2010), The Happening(2008)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 98.450.062 $

Premii:
- Best Supporting Actress (Deanna Dunagan), Fright Meter Awards, 2015

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 55/100

Doi frati devin din ce in ce mai speriati de comportamentul deranjant al bunicilor lor, din timpul unei vizite pe care o fac la acestia.

Acest film este un amestec de lucruri bune si altele mai putin bune, iar rezultatul final, din pacate, este un film de duzina. Pe de o parte avem o intriga interesanta, un scenariu destul de bun, un nivel ridicat de suspans si o rasturnare de situatie foarte bune. Pe de alta parte insa, avem o filmare in intregime la persoana intai si nu cea mai buna de acest gen si un final absolut dezamagitor care nu iti lamureste nici pe departe toate intrebarile pe care le ai. S-a risipit mare parte din potentialul pe care l-a avut aceasta poveste.

Distributia nu impresioneaza cu numele care o compun, dar nivelul interpretarilor a fost unul neasteptat de bun. De departe cea mai convingatoare prestatie a fost a Deannei Dunagan, dar nici copiii actori din rolurile principale nu s-au descurcat rau, mai ales ca nici un personaj nu a fost dezvoltat cum ar fi trebuit, lucru crae face destul de improbabil empatia cu unul dintre ele. As spune ca per total, prestatiile actorilor sunt putin peste nivelul filmului si calitatile lor ar fi putut fi puse in valoare mai bine.

Daca pot trece cu vederea faptul ca filmul lasa o multime intrebari fara raspuns, pentru ca pana la urma nu e nici primul nici ultimul care face asta si unele lucruri nu pot fi explicate oricum, nu pot tolera asa usor faptul ca nu exista o scena cu adevarat infricosatoare, iar personajele nu sunt dezvoltate mai deloc, povestea devenind astfel superficiala. Filmul reuseste in schimb sa creeze un vibe ciudat si infiorator pe alaturi, de care insa nu profita. Cred ca merita vazut macar pentru originalitate, dar nu va asteptati sa fiti dati pe spate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!