vineri, 2 iunie 2017

O Brother, Where Art Thou? (2000)

Gen: Comedie

Distributie: George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson, John Goodman, Holly Hunter

Regizor: Joel Coen [a mai regizat: Hail, Caesar!(2016), Inside Llewyn Davis(2013), True Grit(2010), A Serious Man(2009), Burn After Reading(2008)]

Buget: 26.000.000 $
Incasari: 280.000.000 $

Filmul a obtinut 7 premii, printre care:
- Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Comedy or Musical (George Clooney), Golden Globes, USA 2001
- Special Citation, BMI Film & TV Awards, 2002
- Best Cinematography Award, British Society of Cinematographers, 2001
- Best Soundtrack and Score, Florida Film Critics Circle Awards, 2001
- Best Compilation Soundtrack Album for a Motion Picture, Television or Other Visual Media, Grammy Awards, 2002

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 69/100

In America sudista a anilor '30, trei evadati sunt in cautarea uneei comori, in timp ce un om al legii insistent se afla pe urmele lor.

Aceasta nu e genula ala de comedie cu umor ieftin, situational, care de cele mai multe ori nu functioneaza; este celalalt gen. Umorul de aici are substanta si este construit atent. Intriga este originala, ritmul este unul alert, iar scenariul pregateste surprize si rasturnari de situatie la intervale calculate atent. Fara briz-brizuri inutile, filmul se bazeaza exclusiv pe o poveste interesanta si dialoguri foarte bune.

Distributia este ce face acest film sa functioneze. In rolul principal este George Clooney, cu o prestatie foarte buna, completat excelent de John Turturro si Tim Blake Nelson, doi actori cu un potential comic foarte mare. Chimia dintre cei trei a fost excelenta, oferind credibilitate interpretarilor lor si intregului film.

Filmul impresioneaza si prin coloana sonora. Muzica foarte buna reuseste sa te poarte cu succes din cand in cand in perioada in care se desfasoara actiunea si s-ar putea sa reluati o scena de mai multe ori pentru  invatat un dans pe care il face George Clooney. Ca sa va faceti o idee cam cat de buna e muzica, aceasta a depasit chiar succesul filmului. Albumul cu coloana sonora s-a vandut in cinci milioane de exemplare, au urmat doua turneee, cinci premii Grammy si doua albume ulterioare (O Sister si O Sister 2). Acets film are toate elementele sa va fie pe plac. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!