luni, 5 iunie 2017

Primal Fear (1996)

Gen: Thriller

Distributie: Richard Gere, Laura Linney, Edward Norton, John Mahoney, Alfre Woodard

Regizor: Gregory Hoblit [a mai regizat: Solving Charlie(2009), Untraceable(2008), Fracture(2007), NYPD 2069(2004), Hart's War(2002)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 105.000.000 $

Filmul a obtinut 10 premii, printre care:
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture (Edward Norton), Golden Globes, USA 1997
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 1997
- Best Supporting Actor (Edward Norton), Kansas City Film Critics Circle Awards, 1996
- Best Supporting Actor (Edward Norton), Online Film & Television Association, 1997

Nota Gealapa: 8.10
Metascore: 47/100

Un baiat de altar este acuzat ca a ucis un preot, iar adevarul este ingropat adanc.

Intotdeauna am avut o slabiciune pentru filmele cu procese, in care avocatii se straduiesc sa dovedeasca nevinovatia clientilor lor. Nu este usor sa faci un asemenea film, pentru ca este clar ca trebuie sa ai o poveste buna si un scenariu coerent si surprinzator ca sa poti compensa lipsa lucrurilor pe acre nu le poti folosi. Acest film are asa ceva si creeaza suspans din primul pana in ultimul minut, nedivulgandu-si finalul nici o secunda.

Distributia este foarte buna si alaturi de scenariu este principala arma cu care filmul reuseste sa captiveze. Richard Gere are o prestatie solida in rolul principal, dar sarea si piperul sunt date de Edward Norton cu o interpretare remarcabila, in pielea unui personaj solicitant, interpretare care trebuie apreciata cu atat mai mult cu cat ne-o ofera la inceputul carierei sale. Si in rolurile mai mici avem parte de actori experimentati care sporesc credibilitatea povestii.

Multiplele rasturnari de situatie cred ca fac acest film unul din cele mai bune ale genului sau. Nu mereu ai ocazia sa asisti la nasterea unui star. Fie si numai pentru acest lucru cred ca trebuie neaparat sa vedeti acest film. Trailer:

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!