sâmbătă, 24 iunie 2017

Seven Years in Tibet (1997)

Gen: Drama, Aventura, Biografic

Distributie: Brad Pitt, David Thewlis, BD Wong, Mako, Danny Denzongpa

Regizor: Jean-Jackues Annaud [a mai regizat: Wolf Totem(2015), Day of the Falcon(2011), His Majesty Minor(2007), Two Brothers(2004), Enemy at the Gates(2001)]

Buget: 70.000.000 $
Incasari: 138.000.000 $

Premii:
- Foreign Film (Ausländischer Film), Guild of German Art House Cinemas, 1998
- Peace, Political Film Society, USA 1998
- Best Actor (Brad Pitt), Rembrandt Awards, 1998

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 55/100

Povestea adevarata a lui Heinrich Harrer, un alpinist austriac care s-a imprietenit cu Dalai Lama, in perioada cuceririi Tibetului de catre chinezi.

La cat de mult s-a discutat de filmul asta la vremea lui ma asteptam sa am o revelatie dupa ce il vad. Avand in vedere asteptarile uriase pe care le aveam, am fost putin dezamagit, dar nu este un film rau. Are o poveste puternica, este sensibil, chiar putin controversat si beneficiaza de o cinematografie superba. Daca un film dureaza mai mult de doua ore, dar nu iti dai seama cum trece timpul este clar ca nu este o productie oarecare.

Distributia este si ea foarte buna. Brad Pitt are o interpretare foarte buna, acesta fiind unul din rolurile sale de referinta, chiar daca nu i-a adus vreun Oscar. Scenariul este putin prea dramatizat, dar ofera dialoguri cu substanta, amuzante pe alocuri si nu umple timpul de cuvinte irosite. Partea asiatica a distributiei se descurca de asemenea foarte bine, majoritatea prestatiilor fiind foarte credibile. Singurul lucru deranjant este engleza cu un accent german absolut inutil.

Filmul imbina placut faptele si fictiune si reuseste sa evite capcana supra-predicarii, lucru deloc usor intr-un film despre Dalai Lama. Desi am spus mai devreme ca cinematografia este superba, nu este una facuta la locul actiunii. Muntii canadieni  si argentinieni tin loc de Himalaya. Il recomand pentru ca este un film bun, dar ma indoiesc ca va da peste cap lumea cuiva. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!