sâmbătă, 17 iunie 2017

[Rec] 2 (2009)

Gen: Horror, Thriller

Distributie: Jonathan D. Mellor, Manuela Velasco, Óscar Zafra, Ariel Casas, Alejandro Casaseca

Regizor: Jaume Balagueró [a mai regizat: [Rec] 4: Apocalypse(2014), Sleep Tight(2011), [Rec](2007), Films to Keep You Awake: To Let(2006), Fragile(2005)]

Buget: 5.600.000 $
Incasari: 33.200.000 $

Premii:
- Best Film Editing (Millor Muntatge), Gaudí Awards, 2010
- Best Sound (Millor So), Gaudí Awards, 2010
- Best Special/Visual Effects (Millors Efectes Especials/Digitals), Gaudí Awards, 2010
- Best Make-Up and Hairstyles (Millor Maquillatge i Perruqueria), Gaudí Awards, 2010
- Ben & Jerry's Award, Sitges - Catalonian International Film Festival, 2009

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 52/100

Pentru a evalua situatia din interior, un presupus medic impreuna cu un echipaj de urgenta patrund intr-o cladire aflata in carantina.

Acest sequel preia actiunea exact de unde a lasat-o primul film, iar asta vine cu avantaje si dezavantaje. Pe de-o parte, asta ofera filmului coerenta si un fir epic clar. Se intampla destul de des ca un al doilea film de groaza dintr-o serie sa nu aiba legatura cu cel dinaintea sa. Pe de alta parte insa, nu mai exista factorul surpriza si desi exista o permanenta stare de tensiune, sansele ca cineva sa se mai sperie scad simtitor. Producatorii au incercat sa compenseze prin scene mult mai explicite, dar nu cred ca a fost suficient. 

Distributia este cam de acelasi nivel cu cea din primul film. Fiind o filmare la persoana intai era aproape imposibil ca cineva sa produca o interpretare memorabila, dar am vazut prestatii decente si discrete care nu m-au deconcentrat de la poveste. Manuela Velasco isi face aparitia si in acest film, supravietuirea personajului sau fiind una dintre surprizele propuse de scenariu.

Se simte in fiecare scena faptul ca cei care au lucrat la acest film s-au straduit din toate puterile lor ca acest sequel sa nu fie de rahat, cum se intampla de cele mai multe ori. As spune ca efortul lor este reusit doar partial. Acelasi decor si lipsa surprizelor majore plaseaza din start acest film sub primul al seriei. Au reusit insa sa produce inca un film horror bunicel, care merita putina atentie. Ma tem insa ca urmatoarele doua sequeluri, pe acre le voi vedea in curand, vor duce si aceasta franciza pe apa sambetei. Daca v-a placut primul [Rec], trebuie sa le vedeti si pe urmatoarele ca sa puneti un final povestii.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!