duminică, 11 iunie 2017

Road to Perdition (2002)

Gen: Drama, Crima

Distributie: Tom Hanks, Tyler Hoechlin, Rob Maxey, Liam Aiken, Jennifer Jason Leigh

Regizor: Sam Mendes [a mai regizat: Spectre(2015), Skyfall(2012), Away We Go(2009), Revolutionary Road(2008), Jarhead(2005)]

Buget: 80.000.000 $
Incasari: 389.000.000 $

Filmul a obtinut 23 de premii, printre care:
- Best Cinematography, Academy Awards, USA 2003
- Best Cinematography, BAFTA Awards, 2003
- Best Intergenerational Film, AARP Movies for Grownups Awards, 2003
- Best Action/Adventure/Thriller Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2003
- Best Performance by a Younger Actor (Tyler Hoechlin), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2003

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 72/100

Legaturi stranse de loialitate sunt supuse unor teste grele, dupa ce fiul unui asasin descopera cu se ocupa tatal sau.

In primul rand, avem in fata o poveste foarte originala, lucru din ce in ce mai rar intalnit. Se intampla sa fie si una foarte captivanta, ceea ce e cu atat mai bine. In al doilea rand, filmul arata excelent. Cinematografie este pur si simplu superba. Esti transportat in epoca in care se desfasoara actiune din primele doua cadre si ramai acolo pana la final.Scenariul nu iroseste nici el cuvintele si ramane destul de imprevizibil.

Distributia este foarte solida. Tom Hanks are o prestatie buna ca mai totdeauna. Emana siguranta si credibilitate. Tyler Hoechlin este descoperirea cea mare a echipei de casting. A avut o interpretare foarte buna pentru un actor-copil. intre timp, cariera lui este inca vie, dar nu a explodat inca si nici nu l-am mai vazut in vreun film atat de bun. Daniel Craig sau Paul newman contribuie si ei din plin la succesul acestui film.

Filmul este practic o balada despre razbunare si liniste interioara, asezonata, asa cum spuneam si mai sus, cu o cinmatografie desavarsita. Filmul ne prezinta trei relatii tata-fiu diferita si ne propune un tip de justitie biblic. Nu are stralucirea Nasului, dar va ramane un film de referinta al genului. Cu siguranta trebuie vazut. Trailer:

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!