miercuri, 7 iunie 2017

Outlander (2008)

Gen: Actiune, SF, Aventura

Distributie: Jim Caviezel, Sophia Myles, Ron Perlman, Jack Huston, John Hurt

Regizor: Howard McCain [a mai regizat: Perfect Prey(1998), The Unspeakable(1996), No Dessert, Dad, Till You Mow the Lawn(1994)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 40/100

In timpul vikingilor, Kainan, un barbat dintr-o lume indepartata se prabuseste pe Pamant, atragand dupa el un vanator extraterestru numit Moorwen. Ambii sunt dornici de razbunare, dar Kainan conduce o alianta care combina tehnologia avansata cu armele de fier ale vikingilor.

Cu toii ne-am intrebat la un moment dat, cum se face ca in toate filmele cu extraterestrii, acestia asteapta pana cand omenirea evolueaza suficient de mult incat sa dezvolte arme capabile sa ii invinga. Chiar nici un extraterestru nu invadeaza o civilizatie antica? Filmul abordeaza partial acest subiect si merita apreciat pentru asta. Filmul nu e rau, dar oscileaza scenele bune, cu cele dezamagitoare. Bugetul a fost unul decent si sunt convins ca 90% din el a fost cheltuit pentru realizarea CGI a extraterestrului din acest film. Din pacate toti acesti bani au fost irositi. Creatura respectiva nu mi se pare deloc credibila.

In ciuda unui buget de prima mana, distributia este una pentru un film de categoria B. In rolul principal este Jim Caviezel, un actor experimentat, dar incapabil sa ridice de unul singur valoarea unui scenariu. Nu sunt cine stie ce interpretari acre ar trebui remarcate. Cea mai naturala si credibila mi s-a parut Sophia Myles, dar interpretarea ei bunicica este insuficienta pentru a schimba filmul in bine.

O alta decizie a producatorilor este de neinteles pentru mine: de ce sa dai atatia bani pe mana unui regizor anonim, fara nici un fel de experienta cu astfel de filme? Se vede lipsa lui de experienta. Filmul este departe de a fi un dezastru insa. Este foarte distractiv, suficient de violent si are inima. Nu m-am plictisit nici o secunda si il recomand cu incredere pentru o vizualizare, dupa care il veti uita in 12 ore.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!