vineri, 16 iunie 2017

Shame (2011)

Gen: Drama

Distributie: Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale, Lucy Walters, Mari-Ange Ramirez

Regizor: Steve McQueen [a mai regizat: 12 Years a Slave(2013), Hunger(2008)]

Buget: 6.500.000 $
Incasari: 6.000.000 $

Filmul a obtinut 49 de premii, printre care:
- Best Director, African-American Film Critics Association (AAFCA), 2011
- Best Actor (Michael Fassbender), Alliance of Women Film Journalists, 2012
- Best Depiction of Nudity, Sexuality, or Seduction, Alliance of Women Film Journalists, 2012
- Best Actor in a Leading Role (Michael Fassbender), Awards Circuit Community Awards, 2011
- Best Screenplay, Original or Adapted, Black Reel Awards, 2012

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 72/100

Viata privata foarte calculata a unui barbat este data peste cap cand sora lui se muta la el pe o perioada nedeterminata.

Filmul abordeaza un subiect cu greutate cu care multi vor empatiza, dar mai degraba in secret. Este o drama despre dependenta de sex si cedarea in fata impulsurilor. Ingrijorator este faptul ca filmul doar ia la cunostinta de aceasta problema, dar nu propune nici o rezolvare. Daca aveti ganduri sinucigase este posibil ca filmul asta sa va impinga sa faceti pasul decisiv. Finalul este destul de ambiguu, lucru deranjant la majoritatea filmelor. Este destul de decent pentru un asemenea subiect, dar chiar si asa nu cred ca ar trebui vazut chiar de toate varstele.

Distributia il are in lumina reflectoarelor pe Michael Fassbender, cu o interpretare foarte bune, in pielea unuia din rarele sale personaje care i-au cerut sa fie si vulnerabil, dar iata ca aria lui de interpretari este mai mare decat credeam. Mai regasim cateva figuri familiare si prin rolurile secundare, dar filmul se invarte in jurul lui Fassbender, asa ca restul personajelor sunt trecute la capitolul "si altele".

Nu cred ca am vazut vreodata un film cu atat de mult sex, dar fara nici o tenta erotica, lucru bun in cazul de fata, pentru ca subiectul principal este dependenta. Cand gasesti pasaje intr-un asemenea film in acre te regasesti, te trec efectiv fiorii. O sa imi asum riscul de a-l recomanda, dar sa nu il vedeti impreuna cu copiii sau bunicii. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!