joi, 15 iunie 2017

Shooter (2007)

Gen: Actiune, Drama

Distributie: Mark Wahlberg, Michael Peña, Rhona Mitra, Danny Glover, Kate Mara

Regizor: Antoine Fuqua [a mai regizat: The Magnificent Seven(2016), Exit Strategy(2015), Southpaw(2015), The Equalizer(2014), Olympus Has Fallen(2013)]

Buget: 61.000.000 $
Incasari: 197.000.000 $

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 53/100

Un lunetist care traieste izolat este obligat sa se intoarca la datorie cand afla de un complot impotriva presedintelui. Acesta este tradat si i se insceneaza asasinatul si ajunge un fugar, incercand sa gaseasca adevaratul criminal si sa afle de ce i  s-a inscenat totul lui.

Cam asa trebuie sa arate un film de actiune. O intriga decent de complicata chiar daca nu neaparat originala, scene de actiune bune, rasturnari de situatie, explozii, impuscaturi si fara drame inutile. Putin umor presarat peste toate astea nu ar fi stricat, dar merge si asa. Fara sa aiba un buget obscen, filmul arata bine si nici nu simti cum trec pe langa tine cele doua ore atat cat dureaza.

Distributia il are in fata pe "golden boyul" hollywoodului Mark Wahlberg, caruia i se potrivesc astfel de roluri, astfel ca interpretarea lui este destul de reusita.Castingul a fost facut foarte bine si pentru rolurile secundare. Sunt destui actori experimentati care au dat cerdibilitate filmului. In astfel de filme nu sunt interpretari demne de premii. Singura treaba a actorilor este sa aiba prestatii decente si sa nu se faca de ras, iar cei din acest film s-au descurcat foarte bine. ma bucur ca l-am revazut pe Danny Glover, chiar daca peronajul sau nu a fost chiar multidimensional.

Sunt atat de multe filme de actiune pe piata, incat este inevitabil ca macar pe alocuri sa nu semene unele cu altele, asa ca probabil daca se cauta atent si acestuia i se vor gasi similaritati cu alte productii. Mi-a placut printre altele ca am vazut niste tehnologii militare noi, care au fost o surpriza placuta. As spune ca e un film foarte bun care merita vazut, in ciuda unor scapari cum ar fi ca personajul principal, un lunetist, isi schimba pe parcursul filmului ochiul cu care se uita prin luneta, lucru practic imposibil in realitate. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!