joi, 15 iunie 2017

Deepwater Horizon (2016)

Gen: Drama, Actiune, Thriller

Distributie: Mark Wahlberg, Kurt Russell, Douglas M. Griffin, James DuMont, Joe Chrest

Regizor: Peter Berg [a mai regizat: Patriots Day(2016), Lone Survivor(2013), Bloodline(2013), Battleship(2012), Hancock(2008)]

Buget: 110.000.000 $
Incasari: 180.000.000 $

Premii: 
- Choice Movie Actor: AnTEENcipated (Dylan O'Brien), Teen Choice Awards, 2016
- Outstanding Supporting Visual Effects in a Photoreal Feature, Visual Effects Society Awards, 2016
- Outstanding Model in a Photoreal or Animated Project, Visual effects Society Awards, 2016

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 68/100

O dramatizare a tragediei din aprilie 2010, cand platforma petroliera Deepwater Horizon a explodat, cauzand cea mai mare varsare de petrol din istoria Statelor Unite.

Filmul este foarte buna, dar in acelasi timp lasa si de dorit. Subiectul este unul interesant, recent si care creeaza empatie. Filmul arata foarte bine, efectele vizuale fiind de-a dreptul impresionante. Nimic de reprosat din punct de vedere tehnic. Scenariul este si el foarte bun. Povestii reale i s-a injectat o doza decenta de Hollywood. Mi-ar fi placut in schimb un film mai lung, care sa atinga mai mult atat cauzele, cat si consecintele incidentului prezentat. Un context largit ar fi facut filmul cu adevarat memorabil.

Distributia il are in frunte pe copilul preferat al Hollywoodului, Mark Wahlberg, dar si pe proaspat reinviatul kurt Russel, ambii cu prestatii ok, dar departe de a fi impreiosnante. De altfel, nici scenariul, nici subiectul si nici grandoarea efectelor speciale nu ar fi permis cuiva sa iasa in prim-plan si sa impresioneze. Toti actorii au facut o treaba decenta si ofera suficienta credibilitate.

Este un altfel de film de actiune si datorita efectelor va recomand sa il vedeti pe un ecran cat mai mare. Nu m-am documentat deloc asupra modului in acre s-au intamplat lucrurile in realitate si nu va recomand sa faceti nici voi asta. Bucurati-va pur si simplu de un film bun. Filmul merita vazut, fie si numai pentru efortul de a construi o platforma petroliera de la zero pentru filmari, platforma desemnata cel mai mare decor de film construit vreodata. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!