marți, 20 iunie 2017

Solace (2015)

Gen: Mister, Thriller

Distributie: Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan, Abbie Cornish, Colin Farrell, Matt Gerald

Regizor: Afonso Poyart [a mai regizat: Mai Forte que o Mundo: A História de José Aldo(2016), Two Rabbits(2012)]

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 36/100

Un clarvazator lucreaa cu FBIul, pentru a prinde un criminal in serie.

Un film bun, dar care ar fi putut fi excelent. Publicul larg are o slabiciune pentru filmele in care diversi investigatori incearca sa prinda un criminal destept. Cu cat e mai complicat si mai deosebit cazul, cu atat este mai captivant. Acest film a ales metoda clarvazatorului, care ii permite sa acopere unele gauri din scenariu sau unele greseli de logica. Povestea este buna, scenariul este corect, dar parca lipseste senzationalul. Astazi sunt la putere tot felul de seriale politiste care ne dau pe spate, iar ca un lungmetraj care ne prezinta un asemenea caz sa iasa in evidenta si sa fie memorabil, trebuie sa vina cu ceva absolut nou si iesit din comun, iar acesta nu o face.

Distributia este excelenta si am avut parte de cateva prestatii foarte bune. M-am bucurat sa il vad inca in putere si cu pofta de actorie pe Anthony Hopkins si am fost placut surprins de interpretarea buna a lui Colin Farrel. Cei doi au reusit sa compenseze si chixurile colegilor lor, Heffrey Dean Morgan si Abbie Cornish. Primul pare ca nu isi va atinge niciodata potentialul, iar a doua nu da semne ca are asa ceva.

Daca dam la o parte partea cu supranaturalul, ramane doar scheltul unui film politist clasic, plin de clisee. Adaugandu-l insa, filmul primeste o pata de culoare de care avea nevoie pentru a se face remarcat. mi-as fi dorit ca cinematografia sa puna acest aspect mai bine in valoare, dar nu se intampla asta. Pana la urma asistam doar la o idee indrazneata, dar dusa in banal. Chiar si asa cred ca merita o vizualizare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!