marți, 20 iunie 2017

Henri 4 (2010)

Gen: Biografic, Drama

Distributie: Julien Boisselier, Joachim Król, Andreas Schmidt, Roger Casamajor, Armelle Detsch

Regizor: Jo Baier [a mai regizat: Bergfried(2016), Die Heimkehr(2012), The End is My Beginning(2010), Liesl Karstadt und Karl Valentin(2008), Das letzte Stück Himmel(2007)]

Buget: 20.000.000 €

Premii:
- Outstanding Actor in a Mini-Series (Julien Boisselier), Monte-Carlo TV Festival, 2012

Nota Gealapa: 6.60

Filmul urmareste ascensiunea protestantului Henri din Navarra, de cand este un biet soldat pana cand ajunge indragitul rege Henri al IV-lea, iar regizorul nu ne ofera o varianta care sa menajeze spectatorul, oferindu-i doar lucrurile frumoase ale istoriei.

Daca faci un film care dureaza doua ore si jumatate, trebuie sa te asiguri ca acesta poate fi pus in dex la explicatia cuvantului "maretie" si din pcate, nu este cazul. Am vazut doar un film bunicel si cam lung. Inteleg nevoia ca un astfel de subiect sa fie prezentat pe larg, dar parca nu era nevoie sa vad in detaliu toate partidele amoroase ale lui Henric al IV-lea.  Nici la capitolul cinematografie nu pot sa spun ca am fost dat pe spate, iar scenele de actiune sunt putine si detsul de modeste.

Distributia este buna si arunca in prim-plan nume importante din industria de film frantuzeasca. In afara de protoganistil Julien Boisselier, nu am remarcat prea multe interpretari reusite, dar per total, nu pot sa spun nici ca vreo prestatie m-a zgariat in mod special pe ok. Nici chiar Boisselier nu pot spune ca a dat cine stie ce profunzime personajului sau. Si prestatia artistica este in nota filmului, adica bunicica.

Filmul este departe de a fi o revelatie, desi m-as fi asteptat sa fie. Un film frantuzesc de doua ore si jumatate, care avea ca subiect un capitol din istoria Frantei; premisele erau promitatoare. Nu sunt multe lucruri pentru care acest film poate fi laudat, dar nici vreun defect important pentru care sa il detesti. I se poate imputa un singur lucru major si anume ca este prea comun. Nu cred ca merita atentie acest film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!