miercuri, 1 aprilie 2015

Blue Caprice (2013)

Gen: Crima

Distributie: Isaiah Washington, Tequan Richmond, Tim Blake Nelson, April Yvette Thompson, Cassandra Freeman

Regizor: Alexandre Moors [aflat la primul lungmetraj]

Incasari: 100.000 $

Premii:
- Outstanding Independent Feature (Alexandre Moors), Black Reel Awards, 2014
- Best Independent Film, Black Reel Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.20
Metascore: 71/100

Un baiat abandonat este ademenit in America si atras in umbra unei figuri paterne periculoase. Filmul este inspirat din evenimentele reale din 2002 care au condus la atacurile asa numitului "beltway sniper".

In mare parte, filmul este exact ca posterul sau, adica gri. Se intampla niste lucruri cat de cat interesante pe acolo, dar care aparent nu au nici o logica. Spre final apare si logica iar filmul capata o oarecare intensitate si tensiune, dar apare o problema prezenta la destule filme inspirate din intamplari reale: finalul. Fiind nevoiti sa pastreze cat de cat adevarul istoric, producatorii au fost nevoiti sa se multumeasca cu un final mediocru.

Distributia nu este cine stie ce. Nu avem parte de nume prea mari, dar nici nu era nevoie pentru ca scenariul nu ofera prea multe dialoguri. Am vazut destule filme in care un singur actor are mai multe replici decat au avut toti membrii acestei distributii la un loc.

Parerea mea este ca se iroseste destul potential in prima parte a filmului, care este in intregime speculativa si ar fi putut fi mult mai interesanta. In plus, filmul nu are un ritm, iar actiunea avanseaza oarecum haotic. Filmul se vrea a fi mult mai profund decat este si propune o multime de proclamatii despre de ce omaenii nu sunt buni, dar nici una din aceste revelatii nu a avut vreun impact, cel putin asupra mea.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!