luni, 27 aprilie 2015

Jack Reacher (2012)

Gen: Actiune

Distributie: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins, David Oyelowo, Werner Herzog

Regizor: Christopher McQuarrie [a mai regizat: The Way of the Gun(2000)]

Buget: 60.000.000 $
Incasari: 439.000.000 $

Premii:
- Film Music, BMI Film & TV Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 50/100

Un investigator sapa din ce in ce mai adanc intr-un caz in care este implicat un militar profesionist care a impuscat cinci victime la intamplare.

Cam asa trebuie sa arate un film bun. Intriga este solida si ofera oportunitati pentru multe scene pline de adrenalina. Din fericire, aceste oportunitati au fost fructificate. Desi personajele nu sunt dezvoltate prea mult, stim despre ele exact cat avem nevoie, iar ritmul in care se desfasoara si se complica actiunea nu ne permite sa ne punem prea multe intrebari. Avem aprte de cateva scene de actiune foarte palpitante, desi nu abunda de efecte speciale. Din fericire, punctele forte ale filmului nu sunt exploziile puternice sau crimele oripilante. Bineinteles ca si acest film are cliseele lui, dar acestea sunt la un nivel tolerabil.

Distributia nu propune foarte multe mari, dar il are pe Tom Cruise, iar asta este suficient de cele mai multe ori. Asa este cazul si acum. Tom Cruise, care a dovedit ca poate duce la capat cu suucces orice rol, scoate maximum si din acest personaj. Nu va asteptati sa ia vreun Oscar pentru prestatia lui, dar evolueaza in nota lui obisnuita iar momentele cand face pereche cu Robert Duvall sunt absolut savuroase.

Desi trailerele m-au facut sa cred ca voi avea de a face cu un blockbuster, am fost placut surprins ca nu a fost asa. Filmul duce mai degraba spre un thriller si m-a facut sa gandesc mai mult decat eram pregatit sa o fac. Intorsaturile pe care le ia scenariul nu sunt exagerate si contribuie doar in mod pozitiv la dezvoltarea actiunii. De final, daca va intereseaza, in acest film sunt omorati fix 22 de oameni. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!