miercuri, 29 aprilie 2015

Swerve (2011)

Gen: Crima

Distributie: Jason Clarke, Emma Booth, David Lyons, Travis McMahon, Vince Colosimo

Regizor: Craig Lahiff [a mai regizat: Politics, Power, Justice and the Media: Controversies of the Stuart Case(2010), Black and White(2002), Heaven's Burning(1997), Ebbtide(1994), Strangers(1991)]

Nota Gealapa: 5.85
Metascore: 42/100

Colin este implicat intr-un accident rutier unde da peste un mort, o femeie frumoasa si o valiza plina de bani. Dupa ce incearca sa faca lucrul corect ajunge sa fie implicat intr-o schema periculoasa.

O incercare laudabila a australienilor, dar mai e mult pana departe. Povestea este cat de cat originala si interesanta, dar pe masura ce avanseaza descoperim unele lipsuri de logica flagrante, care nu pot fi ignorate. Asta, impreuna cu o realizare tehnica modesta si un scenariu saracacios in dialoguri (in primele sase minute nu se rosteste nici macar un cuvant) fac ca acest film sa ramana in mediocritate.

Distributia are cateva figuri familiare, poate chiar importante in Australia, dar scenariul este slabut si nu ofera posibilitatea nimanui sa se faca remarcat. Singura prestatie pe care as remarca-o este cea a lui Jason Clarke, pe care experienta l-a ajutat sa aiba o interpretare in regula chiar si in aceste conditii.

Aceasta productie are usoare trasaturi de film negru. O buna parte din poveste se refera la modul cum oamenii pot interpreta gresit lucrurile pe care le vad si la rolul pe care il poate avea hazardul in soarta unui om. Apreciez ca filmul nu a apelat in mod excesiv la nuditate, dar sa apara o singura femeie in tot filmul mi se pare putin exagerat.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!